Paçanga Böreği (Videolu Tarif)

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Paçanga Böreği Tarifi

İster çay saatine, istersenizde davet sofralarınızda ara sıcak olarak servis edebileceğiniz harika bir lezzet paçanga böreği. Böreğin orijinali kızartılarak hazırlanıyor ama kızartmak istemezseniz eğer aynı ölçüde sıvı yağ ve suyu karıştırın. Yufkayı açıp bu karışını yayın ve aynen videoda görüldüğü gibi yufkayı bölüp şekil verin. Tepsiye dizdikten sonra yumurta sarısı sürerek önceden ısınmış olana 200 derecelik fırında pişirip servis edin. Yumurta sürmeden galeta ununa bulayarakta pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Paçanga Böreği Tarifi Nasıl – Yapılır?

Nis 30, 2021 | Börekler | 8 Yorumlar

Paçanga Böreği İçindekiler

  • 3 adet yufka
  • 2 adet orta boy veya 1 adet büyük çarliston biber
  • 2 adet büyük veya 3 adet orta boy domates
  • 200-250 gr pastırma (misafir için yapıyorsam çemensiz tercih ediyorum)
  • 200-250 gr kaşar peynir rendesi
  • biraz maydanoz
  • kızartmak için sıvı yağ

PAÇANGA BÖREĞİ TARİF VİDEOSU

Adım Adım Paçanga Böreği Tarifi

Adım 1: Tereyağ fıstık ezmesini mikserle iyice karıştır.
Adım 2: Ardından şekeri ilave edip onunla da karıştırdıktan sonra yumurtayı ekleyip tekrar mikserle tüm malzeme homojen bir kıvam alana kadar karıştır.
Adım 3: En son kalan tüm malzemeleri ekleyip karıştırdıktan sonra 18 cm lik altına yağlı kağıt serdiğin kelepçeli kalıp içerisine aktarıp, önceden ısıttığın 190 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirip fırından çıkar.
İyice soğumadan kalıptan çıkarmayın.
Adım 4: Kek fırında iken üzeri için fıstık ezmesi krem şantiyi bir kase içine alıp biraz karıştırdıktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ederek kremamsı bir kıvam elde edince buzdolabına kaldır.
Adım 5: Kek soğuyunca servis edeceğiniz tabağa alıp krema sıkma torbasına aldığınız krema ile yıldız uç kullanarak kekin üzerini süsle. Kek gibi ince ince dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun…
Adım 6: Kek soğuyunca servis edeceğiniz tabağa alıp krema sıkma torbasına aldığınız krema ile yıldız uç kullanarak kekin üzerini süsle. Kek gibi ince ince dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun…

8 Yorumlar

  1. Nida

    Emeğinize sağlık Sibel Hanım.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      çok teşekkür ederim 😊

      Yanıtla
  2. Meryem

    İşte bu tam benlik.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      👍

      Yanıtla
  3. Sultan

    Harika görünüyor.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      teşekkür ederim

      Yanıtla
  4. Meryem

    Krallara layık bir tarif olmuş teşekkürler

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Rica ederim

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sarıyer Böreği Tarifi

Sarıyer Böreği Tarifi

Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi. Pastaneden aldığınız Sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi. Börek, başta İç Anadolu olmak üzere bir çok bölgemizde favori yiyecek. Sizleri bu tarifte biraz daha modern bir yorum ile tanıştırıp

Köfteli Börek Tarifi

Köfteli Börek Tarifi

Köfte ve börek. İkisi de kültürümüzün önemli parçaları. Peki bir araya gelirlerse nasıl olurdu? hiç düşündünüz mü? Biz düşündük ve sizin için Köfteli Börek Tarifi hazırladık.