Orijinal Lazanya

Videolu Tarif

Tek başına mükemmel bir akşam yemeği…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

180 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Orijinal Lazanya Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Orijinal Lazanya Tarifi kat kat lezzetli enfes bir öğün.

Bolonez sos, Beşamel sos ve lazanya yaprakları ile buluşan herkesin keyifle yiyeceği bir yemek tarifi.

Vermiş olduğum ölçü 20 yaprak lazanya içindir arzu ederseniz ölçüleri yarıya indirerek 4-6 kişilik bir ölçü elde edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 20 yaprak lazanya
  • 1 kg kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 dal kereviz sapı
  • 1 kg domates
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağ
  • 2 çay bardağı un
  • 1,800 gr süt
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200-250 gr kaşar peynir rendesi
  • ince kıyılmış maydanoz

Adım Adım Tarif

Adım 1: 4 yemek kaşığı zeytinyağı tencere alıp küp küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soğan şeffaf bir renk alana kadar kavurun.

Adım 2: Havucu ve kereviz sapını da küçük küpler halinde doğrayıp soğan şeffaflaşınca içine ekleyip kavurmaya devam edin.

Adım 3: Kavurma işlemi bitince kıymayı ilave edin. Kıymanın çok işi kavrulması gerekiyor o yüzden acele etmeden orta ateşte kıymayı iyice kavurun.

Adım 4: Sos pişerken beşamel sos için tereyağ tencereye alın eriyince içine unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş devamlı karıştırarak ilave edin. Koyulaştıktan sonra muskat rendesi ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Adım 5: Bolenez sos pişince içindeki defne yapraklarını çıkarın. Kaşar peyniri rendeleyin.

Adım 6: Bu ölçü 8 kişiliktir isterseniz yarıya indirerek 4 kişilik yapabilirsiniz. Fırın tepsisinin an altına biraz beşamel sos koyup bir sıra 4 adet lazanya yaprağı yerleştirin.

Adım 7: Bir kat beşamel sos, bir kat bolonez sos, kaşar peynir rendesi ve lazanya yaprağı olarak 20 adet lazanya yaprağı bitene kadar bu işlemi yapın.

Adım 8: Tüm malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca mutlaka 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Servis öncesi üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpe bilirsiniz. Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Yıldız

    Merhaba..Açıklama bu tarife ait değil sanırım:)

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      çok haklısınız hemen düzenliyorum

      Yanıtla

Sibel Yalçın’e Bir Cevap Bırakın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi

Patlıcanlı Patatesli Köfte Videolu Tarif Herkesin çok beğeneceği akşam yemeği tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Patlıcanlı Patatesli Köfte tarifi köfte...

Köfteli Patlıcan Tarifi

Patlıcanlı KöfteVideolu Tarif Hem görüntüsü hem lezzetti ile herkesten tam not alacak bir yemek tarifi... Kaç Kişilik?10 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ÖğünAkşam Yemeği Patlıcanlı Köfte Tarifi   Tarif: Sibel YalçınFarklı sunumlar farklı lezzetler sevenler için...

Lokum Gibi Et Kavurma Tarifi

Et Kavurma Videolu Tarif Lokum gibi yumuşacık et kavurma tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 120 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Et Kavurma Tarifi   Tarif: Sibel YalçınEt kavurma, hemde lokum gibi yumuşacık et kavurmak çok kolay.Burada etin eşit...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This