Evde Çıtır KFC Tavuğu Nasıl Yapılır?
EVDE ÇITIR KFC TAVUK NASIL YAPILIR? VİDEOSU
Kaç Kişilik?
20
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Tarif: Sibel Yalçın
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu tarifi paylaşacağım.
Tariflerin hemen hemen hepsinde corn flakes kullanılmaktadır. Tarifi okuyup veya videosunu izlediğiniz zaman aslında çok basit bir sosla nasıl orijinalini yapacağını göreceksiniz.
Tarifte toz sarımsak ve toz soğan kullanılıyor. Sarımsak tozu yoksa, sarımsağı iyice ezip kullanın. Soğan tozu yoksa, soğanı rendeleyip 2-3 yemek kaşığı soğan suyunu kullanın.
Umuyorum sizde bu nefis KFC Tavuğu tarifini dener ve sevdiklerinizle yersiniz.
Sevgiyle kalın ♥︎
Yanında servis önerim Fırında ezilmiş patates tarifi için buraya tıklayın.
Çok lezzetli Corn Dog Tarifimi buraya tıklayarak denemenizi tavsiye ederim.
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

KFC Tavuk Malzemeleri
- 900-1000 gram kemiksiz tavuk göğüs eti
- 1 adet büyük yumurta
- 125 ml süt
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 çay kaşığı soğan tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 atlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı un
Kızartmadan önce bulamak için;
- 1 su bardağı un (140-150 gram)
- yarım su bardağı mısır nişastası (70 gram)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1tatlı kaşığı köri
- 1 çay kaşığı tuz
Ayrıca kızartmak için sıvı yağ
ADIM ADIM KFC TAVUK YAPILIŞI
Adım 1: Önce tavuğu yıkayıp kevgirde suyunun süzülmesini bekle. Ben hazır parmak şeklinde dilimlenmiş tavuk aldım. Yoksa kendiniz o şekilde dilimleyin.
Adım 2: Sos için yumurta ve sütü bir kaseye alıp karıştır. Daha sonra sos için gereken tüm baharatları ve tuzu ekleyip karıştır. En son nişasta ve unu koyup karıştır.
Adım 3: Sos hazır olunca tavuk etlerini içine koyup karıştır. Tüm tavukların sosa bulandığından emin olun. Sosa bulanınca en az 7-8 saat buzdolabında bekletin. Kasenin üzerine kapatıp buzdolabına kaldırın.
Adım 4: Tavuğu kızartmaya başlamadan önce tavuğun kaplanacağı karışımı hazırla. Nişasta, un, tuz, karabiber, toz kırmızı biber, köri elekten geçirerek bir kaseye al.
Adım 5: Kızartmaya başlamadan önce dolaptan tavuğu çıkar. Tek tek alıp kuru malzeme içine koy. Önce alt üst bula daha sonra avuç içinde sıkarak malzemenin üzerine yapışmasını sağla. Bu şekilde biraz tavuk hazırladıktan sonra kızartmaya başla.
Adım 6: Tava içine iki parmak kalınlığında yağı koyup ısıt. Orta ateşte Tavuk etinin iki yüzüne iyice kızart. Üzerindeki fazla yağı almak için havlu kağıt serdiğin bir tabağı al.
Adım 7: Bütün tavukları bu şekilde hazırlayıp kızarttıktan sonra yanında dilediğin garnitür ve sos ile servis edebilirsin. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
Hünkar Beğendi Tarifi, altında közlenmiş patlıcanlı ve peynirli beşamel sos, üstünde lokum gibi pişmiş et. Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen
0 Yorum