Orijinal Lazanya

Videolu Tarif

Tek başına mükemmel bir akşam yemeği…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

180 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Orijinal Lazanya Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Orijinal Lazanya Tarifi kat kat lezzetli enfes bir öğün.

Bolonez sos, Beşamel sos ve lazanya yaprakları ile buluşan herkesin keyifle yiyeceği bir yemek tarifi.

Vermiş olduğum ölçü 20 yaprak lazanya içindir arzu ederseniz ölçüleri yarıya indirerek 4-6 kişilik bir ölçü elde edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 20 yaprak lazanya
  • 1 kg kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 dal kereviz sapı
  • 3 adet defne yaprağı
  • 1 kg domates
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr tereyağı
  • 2 çay bardağı un
  • 1,800 gr süt
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200-250 gr kaşar peynir rendesi
  • ince kıyılmış maydanoz

Adım Adım Tarif

Adım 1: 4 yemek kaşığı zeytinyağı tencere alıp küp küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soğan şeffaf bir renk alana kadar kavurun.

Adım 2: Havucu ve kereviz sapını da küçük küpler halinde doğrayıp soğan şeffaflaşınca içine ekleyip kavurmaya devam edin.

Adım 3: Kavurma işlemi bitince kıymayı ilave edin. Kıymanın çok işi kavrulması gerekiyor o yüzden acele etmeden orta ateşte kıymayı iyice kavurun.

Adım 4: Sos pişerken beşamel sos için tereyağ tencereye alın eriyince içine unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş devamlı karıştırarak ilave edin. Koyulaştıktan sonra muskat rendesi ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

Adım 5: Bolenez sos pişince içindeki defne yapraklarını çıkarın. Kaşar peyniri rendeleyin.

Adım 6: Bu ölçü 8 kişiliktir isterseniz yarıya indirerek 4 kişilik yapabilirsiniz. Fırın tepsisinin an altına biraz beşamel sos koyup bir sıra 4 adet lazanya yaprağı yerleştirin.

Adım 7: Bir kat beşamel sos, bir kat bolonez sos, kaşar peynir rendesi ve lazanya yaprağı olarak 20 adet lazanya yaprağı bitene kadar bu işlemi yapın.

Adım 8: Tüm malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca mutlaka 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Servis öncesi üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpe bilirsiniz. Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Yıldız

    Merhaba..Açıklama bu tarife ait değil sanırım:)

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      çok haklısınız hemen düzenliyorum

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Balık Kokoreç

Balık Kokoreç

Balık Kokoreç Videolu Tarif Balıkla yapacağınız kokoreç ile herkes balık yiyecek... Kaç Kişilik? 4 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori ———Öğün Yemek Saati Balık Kokoreç Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Balık sevemeyenler için nefis bir tarif balık kokoreç. Özellikle...

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Videolu Tarif İçi yumuşak dışı çıtır fırında patates kızartması... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam Yemeği Çıtır Patates Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Birçok yemeğin yanında garnitür olarak çok sevilen...

Kornişon Turşu Tarifi

Kornişon Turşu Tarifi

Kornuşon Turşu Tarifi (Videolu Tarif)Her yemeğin yanına yakışan turşu tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKornişon Turşu Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın İsterseniz yemeklerin yanında, isterseniz hazırlamış olduğunuz salatalarda...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This