Mürdüm Eriği Reçeli

Videolu Tarif

Kış hazırlıklarından bir tanesi de çeşit çeşit reçeller hazırlamaktır…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı Saati

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kış hazırlıklarının başında yaz meyveleri ile çeşit çeşit reçeller yapmak en güzeli. Rengarenk reçelleri kavanoz kavanoz dizmek bana büyük bir keyif veriyor.

İşte bu lezzetlerden bir tanesi de Mürdüm Eriği Reçeli.

Reçel yapmak hiç zor değil yalnızca reçel pişerken devamlı başında olup beklemek gerekiyor. Eskiden bir gece beklettiğim meyveleri artık 3-4 saat bekletip pişiriyorum. Bir gece beklediği zaman çok fazla su veriyor ve pişirme süresi uzuyor. Bu süre uzadıkça reçelin rengi fazla koyu olup birde üstelik meyveler tane tane olmayıp eriyor. O yüzden size tavsiyem 3-4 saat bekletmenizdir.

(Destek olmak için tarif videosunu sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz)

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 kilo mürdüm eriği
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tereyağ ve şekeri iyice bir kase içerisinde karıştırın ardından  yumurta sarısı ve sıvı yağı ekleyin.

Adım 2: Unu yavaş yavaş eklemeye başlayın birden boşaltmayın bu arada vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyin.

Adım 3: Hamur hazır olunca içinden 3/1 lik bölümü başka bir kap içerisine alın. Fazla olan miktara kakaoyu ekleyip yoğurun.

Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt serin. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve hamuru susama bulayarak yuvarlayıp tepsiye dizin. Kakaolu hamuru bu şekilde bitirin.

Adım 5: Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp çiçek kalıp ile kesin. Kakaolu tepsiye dizdiğiniz topların üzerine oklava ucu ile delik oluşturup bu çiçek yeklindeki hamuru üzerine koyup tam orta kısmına bir adet fındık bastırın.

Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Vişne Reçeli Tarifi

Vişne Reçeli Videolu Tarif Kilerini kavanoz kavanoz reçelle doldurmak isteyenler için... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Kahvaltı Vişne Reçeli Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Tamda mevsiminde Vişne Reçeli tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu...

Nektarin Marmelatı Tarifi

Nektarin Marmelatı Videolu Tarif Kahvaltı sofranızda veya kurabiyelerinizde kullanabileceğiniz marmelat tarifi... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Kahvaltı Saati Nektarin Marmelatı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Geçtiğimiz günlerde katıldığım...

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Videolu Tarif Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi reçel... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Kahvaltı Saati Şeftali Reçeli Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti reçel. Ben çok fazla reçel yapmam...