Mürdüm Eriği Reçeli

Videolu Tarif

Kış hazırlıklarından bir tanesi de çeşit çeşit reçeller hazırlamaktır…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı Saati

Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kış hazırlıklarının başında yaz meyveleri ile çeşit çeşit reçeller yapmak en güzeli. Rengarenk reçelleri kavanoz kavanoz dizmek bana büyük bir keyif veriyor.

İşte bu lezzetlerden bir tanesi de Mürdüm Eriği Reçeli.

Reçel yapmak hiç zor değil yalnızca reçel pişerken devamlı başında olup beklemek gerekiyor. Eskiden bir gece beklettiğim meyveleri artık 3-4 saat bekletip pişiriyorum. Bir gece beklediği zaman çok fazla su veriyor ve pişirme süresi uzuyor. Bu süre uzadıkça reçelin rengi fazla koyu olup birde üstelik meyveler tane tane olmayıp eriyor. O yüzden size tavsiyem 3-4 saat bekletmenizdir.

(Destek olmak için tarif videosunu sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz)

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 kilo mürdüm eriği
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tereyağ ve şekeri iyice bir kase içerisinde karıştırın ardından  yumurta sarısı ve sıvı yağı ekleyin.

Adım 2: Unu yavaş yavaş eklemeye başlayın birden boşaltmayın bu arada vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyin.

Adım 3: Hamur hazır olunca içinden 3/1 lik bölümü başka bir kap içerisine alın. Fazla olan miktara kakaoyu ekleyip yoğurun.

Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt serin. Kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın ve hamuru susama bulayarak yuvarlayıp tepsiye dizin. Kakaolu hamuru bu şekilde bitirin.

Adım 5: Kalan hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp çiçek kalıp ile kesin. Kakaolu tepsiye dizdiğiniz topların üzerine oklava ucu ile delik oluşturup bu çiçek yeklindeki hamuru üzerine koyup tam orta kısmına bir adet fındık bastırın.

Adım 6: Tüm yuvarlakların üzerine çiçekleri yerleştirdikten sonra 200 derecede önceden ısıttığımız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tepside iyice soğuttuktan sonra tepsiden alarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Lutenitsa Tarifi – Kahvaltılık Sos Tarifi

Lutenitsa Tarifi – Kahvaltılık Sos Tarifi

Lutenitsa Tarifi Videolu TarifKahvaltıda bol çeşit sevenler için enfes bir kahvaltı sosu...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiLutenitsa Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Özellikle tüm ailenin veya sevdiklerinizin yer altığı kahvaltı...

Karpuz Kabuğu Marmelatı Tarifi

Karpuz Kabuğu Marmelatı Tarifi

Karpuz Kabuğu Marmelatı Karpuz kabuklarını atmaya son veriyoruz. Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori  Öğün Kahvaltı Saati Karpuz Kabuğu Marmelatı   Tarif: Sibel Yalçın Karpuzu bolca tükettiğimiz bu sıcak yaz günlerinde karpuzun kabuklarını...

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Videolu Tarif Pratik çok çabuk hazırlanan Lavaş tarifi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori  Öğün Yemek Saati Mayasız Lavaş Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çok kısa sürede hazırlanan Mayasız Lavaş Tarifi. Mayalama süresi olmadığı...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This