Mürdüm Eriği Reçeli
(Videolu)
Kaç Kişilik?
20
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Kahvaltı Saati
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Kış hazırlıklarının başında yaz meyveleri ile çeşit çeşit reçeller yapmak en güzeli. Rengarenk reçelleri kavanoz kavanoz dizmek bana büyük bir keyif veriyor.
İşte bu lezzetlerden bir tanesi de Mürdüm Eriği Reçeli.
Reçel yapmak hiç zor değil yalnızca reçel pişerken devamlı başında olup beklemek gerekiyor. Eskiden bir gece beklettiğim meyveleri artık 3-4 saat bekletip pişiriyorum. Bir gece beklediği zaman çok fazla su veriyor ve pişirme süresi uzuyor. Bu süre uzadıkça reçelin rengi fazla koyu olup birde üstelik meyveler tane tane olmayıp eriyor. O yüzden size tavsiyem 3-4 saat bekletmenizdir.
(Destek olmak için tarif videosunu sosyal medya hesaplarınızdan paylaşabilirsiniz)
Sevgiyle kalın…
Mürdüm Eriği Reçeli Tarifi

- 1 kilo mürdüm eriği
- 5 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Erikleri yıkayıp ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Reçeli pişireceğiniz tencereye bir kat erik biraz toz şeker olmak üzere kat kat yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 3-4 saat kadar bekletin.
Adım 2: Süre sonunda ocağı açıp orta ateşte reçeli pişirmeye başlayın. İçine 1 tatlı kaşığı tereyağı bırakın çok fazla karıştırmadan pişirmeye devam edin. Köpükler oluşacak bu köpükleri en son temizleyeceğiz. Yaklaşık 30 dakika sonra limon tuzunu koyun.
Adım 3: İki şekilde reçel kıvamını anlayabilirsiniz. Birincisi suyundan bir çay tabağına koyup buzdolabına kaldırıp beş dakika bekletmek. İkincisi reçele başlamadan buzdolabına iki adet çay tabağı koymak. Kıvamının olduğunu düşündüğünüzde çay tabağını çıkarıp içine reçelin suyundan koyup her iki yöntemde de tabağa koyduğunuz reçelin tam ortasından parmağınızla bir çizgi çekin. Reçel yavaş yavaş ortada buluşuyorsa reçel olmuş demektir.
Adım 4: Pişen reçeli temiz cam kavanozlara koyup soğumasını bekleyin. İyice soğuduktan sonra kapaklarını iyice kapatarak serin bir yerde bekletin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Sarımsaklı Kaşar Peynirli Pide
Sarımsaklı Ekmek Videolu Tarifİster kahvaltıya, ister çay saatine... Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiSarımsaklı Peynirli Pide Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Üzerine sürülen sarımsaklı sosu, aralarına yerleştirilen kaşar peyniriyle...
Ayva Reçeli Tarifi
Ayva Reçeli Tarifi (Videolu) Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti reçel... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı Saati Ayva Reçeli Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Ayvanın bol olduğu şu günlerde bolca ayvalı tarifler yapın. Bende bugün...
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...
0 Yorum