Mantar Kızartması Videolu Tarif

Dışı çıtır içi yumuşacık mantar kızartması…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Mantar Kızartması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Et ve tavuk yemeklerinin yanında her zaman aynı garnitürleri yapmaktan sıkılanlar için dışı çıtır içi yumuşacık nefis bir Mantar kızartması tarifi.

Dışını kaplayan galeta unu ile mantarın yumuşacık sulu hali birleşince çok beğeneceğiniz bir lezzet ortaya çıkıyor.

Tak püf noktası büyük mantar kullanmamak.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 400 gr küçük mantar
  • 1 adet yumurta
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • galeta unu 
  • kızartmak için sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Mantar kabuklarını ister havlu kağıt ile temizleyin isterseniz de bir bıçak ucu ile kabukları kaldırarak soyun.

Adım 2: Yumurtayı kaseye alın içine karabiber ve biraz tuz koyup çırpın.

Adım 3: Mantarları önce yumurtaya bulayın sonra bir kase içine aldığınız ve içine biraz tuz koyup karıştırdığınız galeta ununa bulayın.

Adım 4: Bütün mantarları bu şekilde hazırladıktan sonra orta kızgınlıkta ki sıvı yağ içinde çevirerek kızartın.

Adım 5: Kızarttığınız mantarları havlu kağıt üzerine alın ve kızartma işlemi biter bitmez sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme  Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Videolu Tarifİçi yumuşak dışı çıtır fırında patates kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiÇıtır Patates Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Birçok yemeğin yanında garnitür olarak çok sevilen patates...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This