Mantar Kızartması Videolu Tarif

Dışı çıtır içi yumuşacık mantar kızartması…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Mantar Kızartması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Et ve tavuk yemeklerinin yanında her zaman aynı garnitürleri yapmaktan sıkılanlar için dışı çıtır içi yumuşacık nefis bir Mantar kızartması tarifi.

Dışını kaplayan galeta unu ile mantarın yumuşacık sulu hali birleşince çok beğeneceğiniz bir lezzet ortaya çıkıyor.

Tak püf noktası büyük mantar kullanmamak.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 400 gr küçük mantar
  • 1 adet yumurta
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • galeta unu 
  • kızartmak için sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Mantar kabuklarını ister havlu kağıt ile temizleyin isterseniz de bir bıçak ucu ile kabukları kaldırarak soyun.

Adım 2: Yumurtayı kaseye alın içine karabiber ve biraz tuz koyup çırpın.

Adım 3: Mantarları önce yumurtaya bulayın sonra bir kase içine aldığınız ve içine biraz tuz koyup karıştırdığınız galeta ununa bulayın.

Adım 4: Bütün mantarları bu şekilde hazırladıktan sonra orta kızgınlıkta ki sıvı yağ içinde çevirerek kızartın.

Adım 5: Kızarttığınız mantarları havlu kağıt üzerine alın ve kızartma işlemi biter bitmez sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Yağlı Turşu

Yağlı Turşu Videolu Tarif Çok kısa sürede yemeye hazır yağlı biber turşusu... Kaç Kişilik?12 Hazırlama Süresi30 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Yağlı Turşu Tarifi   Tarif: Sibel YalçınYazın nimetleri say say bitmez, o kadar ki yaz boyunca birde kış hazırlıkları...

Ispanaklı Patates Püresi (Videolu)

Ispanaklı Patates Püresi Videolu Tarif Patates Püresi tarifini birde böyle deneyin. İçine katacağınız ıspanak ile farklı ve nefis bir Ispanaklı Patates Püresi yapmış olacaksınız. Kaç Kişilik? 6-8 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori 353 Öğün Akşam Yemeği Ispanaklı...

Kestane Nasıl Pişirilir (Videolu)

Kestane Nasıl Pişirilir? Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti Kestane nasıl pişirilir sorusunun cevabını aşağıdaki videoda iki ayrı pişirme yöntemi ile bulabilirsiniz. Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti Kestane nasıl pişirilir? sorusunun cevabını aşağıdaki videoda...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This