Lutenitsa Tarifi

Videolu Tarif

Kahvaltıda bol çeşit sevenler için enfes bir kahvaltı sosu…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Kahvaltı Saati

Lutenitsa Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Özellikle tüm ailenin veya sevdiklerinizin yer altığı kahvaltı sofraları özeldir.

Bu sofralarda şöyle bol çeşitlerin yer aldığı lezzetler sunmak isteyenler için, Balkanlardan gelen harika bir kahvaltı sosu olan Lutenitsa tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yaz, kış kahvaltı sofranızda yer alacak bu lezzeti çok beğeneceksiniz.

Sevgiyle kalın…

Lutenitsa Tarifi – Kahvaltılık Sos Tarifi

Eyl 10, 2020 | Kahvaltılık | 0 yorum

kahvaltılık sos
İçindekiler
  • 2 kilo kapya biber
  • 1 kilo patlıcan
  • 1 kilo domates
  • 200-250 gr havuç
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağ veya sıvı yağ
  • yarım çay bardağı sirke
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 silme çorba kaşığı toz şeker

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tüm sebzeleri iyice yıkayın. Domatesi fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra 200 derecelik fırında közleyin.

Adım 2: Patlıcan ve kapya biberi ister fırında isterseniz ocak üzerinde közledikten sonra hepsinin kabuklarını soyup blenderden geçirin. Ben ayrı ayrı geçirdim ama hepsini birliktede blenderden geçire bilirsiniz.

Adım 3: Havucu rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Sarımsağı da rendeleyerek tüm malzemeleri hazır edin.

Adım 4: Tencereye zeytinyağı koyup biraz kızınca havuç ve sarımsağı ekleyip biraz kavurun. Sonrasında önce domatesi ekledim biraz onunla kavurduktan sonra patlıcan ve biberi ekleyip orda ateşte ara ara karıştırarak pişirmeye başladım.

Adım 5: Bir süre sonra içine sirke tuz ve şeker ilave edip sos koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. 400 ml kavanoz kullandım. Öncesinde hepsini yıkayıp fırın içinde 150 derecede 10-15 dakika tuttum.Kapakları kaynar su içinde biraz bekletip sonra kuruladım.

Adım 6: Sosta hazır olunca kavanozlara sıcak sıcak paylaştırıp sonra kapakları iki geri bir ileri sıkıca kapattım (videosunu you tube kanalımda izlerseniz nasıl yaptığımı göreceksiniz)
Bu ölçü ile 6 kavanoz elde ettim.İsterseniz ölçüyü artırarak daha fazla kavanoz elde edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sarımsaklı Kaşar Peynirli Pide

Sarımsaklı Kaşar Peynirli Pide

Sarımsaklı Ekmek Videolu Tarifİster kahvaltıya, ister çay saatine... Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiSarımsaklı Peynirli Pide Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Üzerine sürülen sarımsaklı sosu, aralarına yerleştirilen kaşar peyniriyle...

Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli Tarifi

Ayva Reçeli Tarifi (Videolu) Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti reçel... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı Saati Ayva Reçeli Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ayvanın bol olduğu şu günlerde bolca ayvalı tarifler yapın. Bende bugün...

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This