Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Videolu Tarif

 

KÜTÜK PASTA TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Tarif: Sibel Yalçın

Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır?

Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta tariflerim var. Yine çok beğeneceğinizi düşündüğüm, lezzeti ve görüntüsüyle yine farklı bir Kütük Pasta Tarifi paylaşmak istedim.

Bu vesileyle şimdiden 2023 yılının güzellikler dolu geçmesini tüm kalbimle hepimiz için diliyorum. Sağlık, mutluluk, huzur ve sevdiklerimiz yeni yılda hep yanımızda olsun inşallah.

Sevgiyle kalın ♥︎

Diğer Kütük Pasta Tarifleri için isimlere tıklayın.

Kütük Pasta Tarifi

Spiral Kütük Pasta Tarifi

3 Boyutlu Kütük Pasta Tarifi

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Ara 27, 2022 | Pastalar | 10 Yorumlar

pasta tarifi

Kütük Pasta  Tarifi İçin Malzemeler

18 cm kelepçeli kalıp için;

  • 4 adet L boy yumurta akı
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

İç kreması için;

  • 500 ml süt
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 adet yumurta
  • 30 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya

Ganaj için;

  • 400 gram krema
  • 400 gram bitter çikolata

En üst için;

  • 1 paket krem şanti
  • 100 ml süt
  • 1 dolu tatlı kaşığı kakao

Ayrıca keki ıslatmak için 150 ml süt ve 1 yemek kaşığı toz şeker karışımı

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.

Tarifte kullanılan çay bardağı 90 ml.

KÜTÜK PASTA TARİFİ NASIL YAPILIR?

Adım 1: Yumurta akına üç seferde toz şekeri ekleyerek mikserle karıştırın. Traş köpüğü kıvamına gelince yumurta sarılarını mikser ile karıştırarak tek tek ilave edin.

Adım 2: Kuru malzemeleri eleyin. Karışıma bu sefer spatula ile daireler çizerek ilave edin. Sıcak suyu ve yağı ekleyip tekrar karıştırın. Önceden yağlı kağıt ile kaplamış olduğunuz kelepçeli kalıp içine boşaltın. Kalıbı bir kaç kez tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarını çıkarın.

Adım 3: Önceden 200 derecede ısınmış olan fırına koyun. Fırın derecesini 175 yapıp 30 dakika bu şekilde pişirin. Daha sonra 150 derece yaparak pandispanyayı pişirin. Pişince fırın kapağını açmadan 5 dakika fırın içinde bekletin. Çıkardıktan sonra iyice ılınınca kalıptan çıkarıp tamamen soğutun.

Adım 4: İç krema için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alın. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra ocağı koyun. Orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alınca içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip 3-4 dakika mikserle karıştırın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırın.

Adım 5: Ganaj için kremayı ısıtıp ocaktan alın. Çikolatayı içine koyup çikolata eriyene kadar karıştırın. Soğurken yine ara ara karıştırın. Üzerine streç filim kapatın ve buzdolabında bekletin.

Adım 6: Krem şanti içine kakaoyu koyun ve yavaş yavaş soğuk sütü ekleyerek mikserle karıştırın. Buzdolabına kaldırın. Vaktiniz varsa hazır olan tüm malzemeleri bir gün önceden hazırlayıp pastayı ertesi gün monte edin. Vaktiniz yoksa en az 3 saat buzdolabında malzemeleri bekletin.

Adım 7: Soğuyan kekin en tepe bombeli bölümü keserek alın. Kalan bölümü üç eşit kalınlıkta yanlamasına kesin. Kelepçeli kalıbın yalnız kelepçe bölümünü servis tabağına koyun. Birince keki yerleştirin. Şeker ve sütü iyece karıştırıp keki bu karışımla ıslatın. Kremanın yarısını yayın ve dilediğiniz meyveyi koyun.

Adım 8: İkince keki yerleştirin. Yine süt ile ıslatıp kalan kremayı yayın. Üzerine meyve veya benim yaptığımı gibi çikolata kaplı fıstık draje koyun. Üçünce keki yerleştirin. Her zaman pandispanyanın en altını en üstüne koyun. Bu sayede üst kısım çok muntazam olacaktır.

Adım 9: Krem şantinin bir kısmı ile pastanın yan duvarını kaplayın. Kalanı krema çıkma torbasına koyun ucunu çok az kesip daire şeklinde pastanın üzerine sıkın. Ganajı buzdolabından çıkarıp mikserle biraz karıştırın. Krema sıkma torbasına yıldız uç takın. Ganajı içine doldurun ve pastanın kenarına videoda gördüğünüz gibi sıkın.

Adım 10: Pasta bir gün dinlenirse çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Vaktiniz varsa pastayı bozmayacak şekilde üzerini kapatıp buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun…

10 Yorumlar

  1. aliça

    Yine Sibel Hanım, yine efsane bir tarif

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🙏

      Yanıtla
  2. yasemin

    Yeni tariflerinizi dört gözle bekliyoruz sibel hanım

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🌸🥰

      Yanıtla
  3. Nesrin Çakır

    Yine sibel hanım yine muhteşem bir görüntülü tarif

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🙏

      Yanıtla
  4. Leyla Atiye

    Tam böyle bir tarif arıyordum teşekkür ederim

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🌸

      Yanıtla
  5. Damla

    Merhabalar kreması için şeker oranını yazmamışsınız sanırım ya da ben göremedım. teşekkürler

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Hemen yazıyorum uyarı için teşekkür ederim

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu

Rulo Tiramisu Kek

Rulo Tiramisu Kek

Bugün uzun zamandır yapmayı hep istediğim Rulo Tiramisu Kek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Çok hafif ve lezzetli olan bu tiramusu tarifinin vidosunu