Spiral Kütük Pasta

Videolu Tarif

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez tatlı lezzeti…

Kaç Kişilik?

10-12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Kütük Pasta Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Yılbaşı akşamları aile ile birlikte yenen akşam yemeği sonrası tatlı bir lezzettir Kütük Pasta.

Hem görüntüsü hem lezzeti ile bu yıl sevdiklerinizle birlikte paylaşmanız için Spiral Kütü Pasta tarifi sizlerle paylaşmak istedim.

İçinde kullandığım Kestane marmelat tarifi için buraya tıklamanız yeterli.

2020 yılı herkes için çok büyük sıkıntılarla geçse de, 2021 yılı sevdiklerimizle sağlıklı, mutlu ve huzurlu anılar biriktirdiğimiz bir yıl olsun.

Sevgiyle kalın…

Spiral Kütük Pasta Tarifi

Ara 28, 2020 | Pastalar | 0 yorum

İçindekiler

Pandispanyası için;

  • 2 adet bütün yumurta (yumurtalar L boy ve oda sıcaklığında olacak)
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 3 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • yarım çay kaşığı kabartma tozu

Ara katları ve üzeri için;

  • 140 gr sütlü çikolata
  • 1 kase kestane marmelat
  • 1 kutu kakaolu kremşanti (içinden iki paket çıkıyor ikisi de kullanılacak)
  • 150 ml soğuk süt
  • 60 gr sütlü veya bitter çikolata
  • Süslemede kullanmak için beyaz şeker hamuru

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yumurta ve yumurta sarılarını kase içine alıp mikserle biraz karıştırıp yarım çay barağı toz şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar mikserle karıştırın.

Adım 2: Başka bir kase içinde yumurta aklarını bir çay bardağı toz şekeri ekleyerek tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın. Yumurta akına şekeri bir seferde değil üç seferde eklemek gerekiyor.

Adım 3: Fırın tepsisi içine yağlı kağıt koyup içine pandispanya hamurun dökün. Burada hamuru her tarafı eşit kalınlıkta olacak şekilde spatula ile düzgün bir şekilde yaymaya dikkat edin. Bu işlem esnasında hamura bastırmadan yaymaya özen gösterin. Bir kaç kez tepsiyi tezgaha vurup içindeki hava kabarcıklarını çıkardıktan sonra önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında pişirin. Benim fırınımda 14 dakikada pişti. Videosunu izlerseniz pandispanyanın renginin nasıl olması gerektiğini görebilirsiniz.

Adım 4: Pişen pandispanyayı fırından çıkarın. Ters çevirip yağlı kağıdı çıkarın. Rulo yapın bir dakika böyle tutup açın. Kullandığım tepsinin alt kısmı yani tabanı 30 cm 40 cm o yüzden 6 cm olarak dar tarafından işaretleyip dar uzun olarak kesiyorum. Toplam beş uzun kek elde edeceksiniz.

Adım 5: Çikolatayı benmari usulü eritip ve keklerin üzerine ince bir tabaka halinde sürün ve çikolatanın iyice soğumasını bekleyin. Çikolata iyice soğumazsa üzerine koyacağınız kestane marmelat sürerken çikolata ile kestane şekeri bir birine karışacaktır. İyice donan çikolata üzerine parça parça kestane marmelat aralıklı olarak koyup sonra spatula ile her tarafına eşit bir şekilde yayın. (videosunu izlemenizi tavsiye ederim)

 

 

 

 

Adım 6: Birinci parçayı rulo yapıp servis tabağına dik olarak koyun. Diğer keki hemen ucuna gelecek şekilde biraz bastırarak yapışmasını sağlayarak bu rulo etrafında çevirin. Tüm kek parçaları bitene kadar bu işlemi uygulayın.

Adım 7: Bir kutu kremşanti içinden iki poşet kremşanti çıkıyor. İkisini bir kase içine koyup soğuk süt ile mikserle karıştırın. 60 gram çikolatayı benmari usulü eritip bu karışıma ekleyip yine mikserle karıştırın. Krema sıkma torbasına alıp aşağıdan yukarıya dik olarak pastanın etrafına sıkın.

Adım 8: Daha sonra bir bıçak ucu veya spatula ile aşağıdan yukarıya, yukarıdan aşağıya çizgiler çekerek ağaç gövdesi şekli vermeye çalışın. Ara ara spatulayı temizlemeyi unutmayın. Fazlalıkları spatula üzerinden bir tabağa sıyırarak ve havlu kağıt ile silerek temizleyebilirsiniz. Şekil verme aşamasından sonra buzdolabına kaldırın.

Adım 9: Şeker hamurunu iki yağlı kağıt arasında hamurun iki yanına cetvel koyarak açın ve kar tanesi şeklindeki şekil verme aparatı ile kesin. Şeker hamurlarının sertleşmesi için bir gün önceden hazırlayın. Şeker hamurlarından birazda küçük minik minik toplar yapın. Bunların hepsini bir tepsiye dizin. Ben genellikle pastayı servisten 24 saat önce hazırlarım. Pasta daha lezzetli oluyor. Ertesi gün hazırladığınız şekiller pastanın dilediğiniz yerlerine koyup süsleyin ve servis edin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Naked Cake – Çıplak Pasta

Naked Cake – Çıplak Pasta

Naked Cake (Videolu Tarif)Özel günlerinizde kendi pastanızı kendiniz yapabilirsiniz...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Çıplak Pasta Tarifi (Naked Cake)  Tarif: Sibel Yalçın Bugün benim doğum günüm 🙂 Bir çok kez pastalar yaptım ama...

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta Tarifi (Videolu)Enfes kreması ile istediğiniz meyve ile hazırlayabileceğiniz bir pasta tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Çilekli Pasta Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın İstediğiniz meyve ile...

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Videolu TarifSünger gibi kabarık ve yumuşacık rulo kek tarifi.Kaç Kişilik? 126Hazırlama Süresi 0 dakikaKalori  Öğün Çay Saati İsviçre Rulo Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kasırga Kek tarifinden sonra benim favorim olan Rulo kek tarifi....

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This