Kütük Pasta Videolu Tarif

Yılbaşı akşamları sevdiklerinize ikram edeceğiniz nefis bir pasta tarifi.

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

80 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kütük Pasta Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Özellikle Yılbaşı akşamları hem görüntüsü hemde lezzeti ile herkesin çok beğendiği bir pasta tarifi.

Kütük Pasta yapılışı zor gibi görünsede bir gün önceden hazırlarsanız hem dinlenmiş lezzetine lezzet katmış olur hemde yılbaşı günü diğer lezzetleri hazırlamak için daha çok vaktiniz kalmış olur.

Şimdiden 2019 yılının hepimize sağlık, huzur, bol kazanç ve eksilmediğimiz bir yıl olmasını diliyorum.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler
  • 6 adet büyük boy yumurta sarısı
  • yarım çay b. toz şeker
  • 40 gr kakao
  • 1 çay b. ılık su
  • 40 gr eritilip ılıtışmış tereyağ
  • 1,5 çay b. kek un (ev yapımı kek un tarifi için buraya tıklayabilirsiniz)
  • 6 adet büyük boy yumurta akı
  • 1 çay b. toz şeker
  • 2 çorba k. dolusu kakaolu fındık kreması
  • 1 poşet krem şanti
  • yarım su b. soğuk süt
  • 170-180 gr bitter çikolata
  • 300 ml krema

Adım Adım Tarif

Adım 1: Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk sütü yavaş yavaş ekleyereke iyice karıştır. Ardından kakaolu fındık kremasını ekleyip iyice karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldır.

Adım 2: Kremayı bir tencereye alıp ısıt kaynama noktasına gelince ocaktan al. Kremanın kesinlikle kaynamaması gerekiyor. Küçük küçük çikolataları eklerken bir taraftan karıştırarak çikolataların erimesini sağlı. Çikolat eriyince üzerine streç film kapatıp oda sıcaklığında beklet.

Adım 3: Yumurta sarılarını yarım su bardağı toz şeker ile iyice karıştır şeker eriyene kadar. Ilık su içinde karıştırdığın kakaoyu yumurtaya ekleyip karıştırmaya devam et. Üzerine elediğin kek unu ekle yine karıştırdıktan sonra kenara al.

Adım 4: Yumurta aklarını başka bir kase içinde 1 çay bardağı toz şekeri üç seferde ekleyerek tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar mikserle karıştır.

Adım 5: Yumurta akından önce iki kaşık yumurta sarısına ekle bu noktadan sonra mikser kullanmıyoruz spatula ile daireler çevirerek kesinlikle yumurta akını söndürmemek gerekiyor. Biraz karıştırdıktan sonra kalan yumurta akını ekle hepsi karışınca önceden erittiğin ve ılıtığın tereyağını ilave ederek yine söndürmeden karıştır.

Adım 6: Önceden yağlı kağıt serdiğim dikdörtgen tepsiye karışımı dök ve üç dört kez tepsiye tezgaha vur. Önceden ısıtğınız 170 derecelik fırında 20 dakika çıkarıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekle.

Adım 7: İlk sıcaklığı çıkınca başka bir yağlı kağıda ter çever ve rulo yaparak sarıp soğuması için bekle.

Adım 8: Soğuyunca aç içine kremşantili karışımı sürerek rulo yap yağlı kağıtla sardıktan sonra bir kaç saat buzdolabında dinlendir. Üzerine ganajı spatula yardımı ile sür.

Adım 9: Kütüğün yuvarlak bölümlerine krem şantili karışımdan sür. Ganaş üzerine çatal ile çizikler at ve krem şandili bölümleride kürdan ile daieler çizip kütük şekli ver üzerine arzu ederseniz pudra şekeri serpe bilirsiniz. Servis anına kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu