Kütük Pasta Videolu Tarif
Yılbaşı akşamları sevdiklerinize ikram edeceğiniz nefis bir pasta tarifi.
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
80 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Kütük Pasta Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Özellikle Yılbaşı akşamları hem görüntüsü hemde lezzeti ile herkesin çok beğendiği bir pasta tarifi.
Kütük Pasta yapılışı zor gibi görünsede bir gün önceden hazırlarsanız hem dinlenmiş lezzetine lezzet katmış olur hemde yılbaşı günü diğer lezzetleri hazırlamak için daha çok vaktiniz kalmış olur.
Şimdiden 2019 yılının hepimize sağlık, huzur, bol kazanç ve eksilmediğimiz bir yıl olmasını diliyorum.
Sevgiyle kalın…

- 6 adet büyük boy yumurta sarısı
- yarım çay b. toz şeker
- 40 gr kakao
- 1 çay b. ılık su
- 40 gr eritilip ılıtışmış tereyağ
- 1,5 çay b. kek un (ev yapımı kek un tarifi için buraya tıklayabilirsiniz)
- 6 adet büyük boy yumurta akı
- 1 çay b. toz şeker
- 2 çorba k. dolusu kakaolu fındık kreması
- 1 poşet krem şanti
- yarım su b. soğuk süt
- 170-180 gr bitter çikolata
- 300 ml krema
Adım Adım Tarif
Adım 1: Krem şantiyi yarım su bardağı soğuk sütü yavaş yavaş ekleyereke iyice karıştır. Ardından kakaolu fındık kremasını ekleyip iyice karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldır.
Adım 2: Kremayı bir tencereye alıp ısıt kaynama noktasına gelince ocaktan al. Kremanın kesinlikle kaynamaması gerekiyor. Küçük küçük çikolataları eklerken bir taraftan karıştırarak çikolataların erimesini sağlı. Çikolat eriyince üzerine streç film kapatıp oda sıcaklığında beklet.
Adım 3: Yumurta sarılarını yarım su bardağı toz şeker ile iyice karıştır şeker eriyene kadar. Ilık su içinde karıştırdığın kakaoyu yumurtaya ekleyip karıştırmaya devam et. Üzerine elediğin kek unu ekle yine karıştırdıktan sonra kenara al.
Adım 4: Yumurta aklarını başka bir kase içinde 1 çay bardağı toz şekeri üç seferde ekleyerek tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar mikserle karıştır.
Adım 5: Yumurta akından önce iki kaşık yumurta sarısına ekle bu noktadan sonra mikser kullanmıyoruz spatula ile daireler çevirerek kesinlikle yumurta akını söndürmemek gerekiyor. Biraz karıştırdıktan sonra kalan yumurta akını ekle hepsi karışınca önceden erittiğin ve ılıtığın tereyağını ilave ederek yine söndürmeden karıştır.
Adım 6: Önceden yağlı kağıt serdiğim dikdörtgen tepsiye karışımı dök ve üç dört kez tepsiye tezgaha vur. Önceden ısıtğınız 170 derecelik fırında 20 dakika çıkarıp ilk sıcaklığının çıkmasını bekle.
Adım 7: İlk sıcaklığı çıkınca başka bir yağlı kağıda ter çever ve rulo yaparak sarıp soğuması için bekle.
Adım 8: Soğuyunca aç içine kremşantili karışımı sürerek rulo yap yağlı kağıtla sardıktan sonra bir kaç saat buzdolabında dinlendir. Üzerine ganajı spatula yardımı ile sür.
Adım 9: Kütüğün yuvarlak bölümlerine krem şantili karışımdan sür. Ganaş üzerine çatal ile çizikler at ve krem şandili bölümleride kürdan ile daieler çizip kütük şekli ver üzerine arzu ederseniz pudra şekeri serpe bilirsiniz. Servis anına kadar buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Naked Cake – Çıplak Pasta
Naked Cake (Videolu Tarif)Özel günlerinizde kendi pastanızı kendiniz yapabilirsiniz...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Çıplak Pasta Tarifi (Naked Cake) Tarif: Sibel Yalçın Bugün benim doğum günüm 🙂 Bir çok kez pastalar yaptım ama...
Spiral Kütük Pasta Tarifi
Spiral Kütük Pasta Videolu TarifYılbaşı sofralarının vazgeçilmez tatlı lezzeti...Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kütük Pasta Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Yılbaşı akşamları aile ile birlikte yenen akşam yemeği sonrası tatlı bir...
Çilekli Pasta Tarifi
Çilekli Pasta Tarifi (Videolu) Enfes kreması ile istediğiniz meyve ile hazırlayabileceğiniz bir pasta tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori Öğün Çay Saati Çilekli Pasta Tarifi Tarif: Sibel Yalçın İstediğiniz meyve ile...
0 Yorum