Kızılcık ve Mürdüm Erikli Marmelat
Marmelat tarifini hem kahvaltı sofralarınızda hemde kurabiyelerinizde kullanarak tüketebilirsiniz.
Kaç Kişilik?
20
Hazırlama Süresi
50 dakika
Kalori
Öğün
Kahvaltı Saati
Kızılcık ve Mürdüm Erikli Marmelat
Tarif: Sibel Yalçın
Kızılcık ve Mürdüm Erikli Marmelat, kızılcık bitmeden yaptığım ama ancak yayınlama fırsatı bulduğum marmelat tarifim.
Kızılcık ve mürdüm erikli marmelat tarifini yaptıktan sonra, ister kahvaltı sofralarınızda, isterseniz kurabiye tarifleriniz de kullanabilirsiniz. Biz tadını çok sevdik umuyorum sizlerde beğenirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Kızılcık ve Mürdüm Erikli Marmelat

İçindekiler
- 1 kg kızılcık
- 2 kg mürdüm eriği
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- yarım limon suyu

Adım Adım Tarif
Adım 1: Erik ve kızılcık yıkanıyor. İyice süzüldükten sonra eriklerin çekirdeklerini çıkarıp bütün meyveleri tencereye koyuyoruz.
Adım 2: Üzerine bir su bardağı suyu koyup meyveler pişene kadar ateşte tutuyoruz.
Adım 3: Pişen meyveleri üzerine kevgir yerleştirilen başka bir tencereye kevgir in içine aktarıyoruz. İlk başlarda sıcak olacağı için kaşık yardımıyla soğuyunca elinizle kevgirden geçiriyoruz.
Adım 4: Kevgirden geçirdiğimiz meyvelerin üzerine 3 su bardağı toz şeker (burada tamamen sizin ne kadar tatlı sevdiğinizle alakalı olarak şeker azaltılabilir veya artırılabilir) koyup tekrardan orta ateşte pişirmeye başlıyoruz.
Adım 5: Arada bir marmelat üzerinde oluşan köpüğü kaşık yardımıyla temizliyoruz. Biraz koyulaşmaya başlayınca yarım limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Adım 6: Temiz kavanozların içerisine alıp ağzı açık olarak iyice soğuyuncaya kadar bekletiyoruz. (2 konserve kavanozu marmelat elde ediyorsunuz) İyice soğuyunca kapaklarını kapatıp buzdolabında muhafaza ediyoruz…
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Ayva Reçeli Tarifi
Ayva Reçeli Tarifi (Videolu)Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti reçel...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiAyva Reçeli Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Ayvanın bol olduğu şu günlerde bolca ayvalı tarifler yapın. Bende bugün...
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...
Kestane Marmelatı Tarifi
Kestane Marmelatı Videolu Tarifİster kahvaltıya, ister kurabiye, pastaya...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün KahvaltıKestane Marmelat Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Hep marmelat yapmayı reçel yapmaktan daha çok sevmişimdir. Hem kıvamını tutturmak...
0 Yorum