Kaytaz Böreği

Videolu Tarif

Daha önce niye yapmamışım dediğim tariflerden bir tanesi…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

65 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kaytaz Böreği Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bazı tarifler vardır ki daha önce neden denememişim dersiniz.

İşte Kaytaz Böreği tarifi benim için öyle bir tarif oldu. Uzun zamandır denenecek tarifler arasında bekleyin ve yaptıktan sonra çok beğendiğim bir lezzet.

Umuyorum sizlerde çok beğeneceksiniz.

Videoda ayrıntılı olarak şekil verme aşamasını izleyebilirsiniz.

Abone ol ve yanındaki zili tıklayarak you tube kanalıma ücretsiz abone olmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı çok ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un

İç malzeme;

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet büyük domates
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • karabiber
  • tuz

Hamuru açarken kullanmak için;

  • 100-150 gr tereyağ
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Hamur için çok ılık olan sütü maya ve şeker ile birlikte biraz bekletin. Ardından 3 su bardağı su ve tuz ekleyip yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur hazır olunca üzerini kapatıp iki kat kabarana kadar bekletin.

Adım 2: Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayıp 1 çay kaşığı tuz ile iyice ovduktan iki elinizle iyice suyunu sıkıp başka bir kaseye alın.

Adım 3:Kırmızı biberi ince ince doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın ve bunları kıyma ile birlikte kaseye alın. Tuz, karabiber, nar ekşisi kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ile birlikte iyice yoğurup kenara alın.

Adım 4: Kabaran hamuru tekrar yoğurup içindeki gazın çıkıp maya kokusunun gitmesini sağladıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Bu esnada yanınızda sıvı yağ bulunsun hamur biraz yumuşak olacağı için elinize yapışmaması için arada elinizi yağa batırabilirsiniz. Bezelerin üzerini örtün.

Adım 5: İç malzemeyi beze sayısı kadar bölün. Yanınıza biraz sıvı yağ ve eritmiş olduğunuz tereyağı alın. Bezelerden tek tek alarak önce tezgahı yağlayın bezeyi koyup elinizi yağa batırarak biraz açın bir kaşık tereyağ sürüp yine elinizle incecik açtıktan sonra iki baştan ortaya doğru birleştirin ve gül böreği yapar gibi sarıp tepsiye dizin. (videosunu izleyerek çok kolay yapabilirsiniz)

Adım 6: Bu ölçü ile iki tepsi çıktı bezeleri hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra tam ortalarına bastırarak iç malzemeyi yerleştirin ve önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tava Böreği Tarifi

Tava Böreği Videolu Tarif Kolay olduğu kadar lezzetli olan börek tarifi... Kaç Kişilik? 4-6 Hazırlama Süresi50 dakika Kalori Öğün Çay Saati Tava Böreği Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yapılışının kolay olması yanı sıra Tava Böreği tarifini lezzet olarak da çok...

Yalancı Su Böreği Tarifi

Yalancı Su Böreği Videolu Tarif Su böreği lezzetinde hazır yufkadan harika bir börek tarifi. Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 298 Öğün Çay Saati Yalancı Su Böreği Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yalancı su böreği tarifi su böreği yapmak isteyen ama...

Peynirli Gonca Gül Böreği Tarifi

Peynirli Gonca Gül Böreği Videolu Tarif Peynirli Gonca Gül Böreği çıtır çıtır lezzeti ve şık sunumu ile sofralarınızda vazgeçilmez bir lezzet olacak. Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 50 dakika Kalori 248 Öğün Çay Saati Peynirli Gonca Gül Böreği   Tarif: Sibel...

0/5 (0 Reviews)