Kaytaz Böreği

Videolu Tarif

Daha önce niye yapmamışım dediğim tariflerden bir tanesi…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

65 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kaytaz Böreği Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bazı tarifler vardır ki daha önce neden denememişim dersiniz.

İşte Kaytaz Böreği tarifi benim için öyle bir tarif oldu. Uzun zamandır denenecek tarifler arasında bekleyin ve yaptıktan sonra çok beğendiğim bir lezzet.

Umuyorum sizlerde çok beğeneceksiniz.

Videoda ayrıntılı olarak şekil verme aşamasını izleyebilirsiniz.

Abone ol ve yanındaki zili tıklayarak you tube kanalıma ücretsiz abone olmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı çok ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un

İç malzeme;

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet büyük domates
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • karabiber
  • tuz

Hamuru açarken kullanmak için;

  • 100-150 gr tereyağ
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Hamur için çok ılık olan sütü maya ve şeker ile birlikte biraz bekletin. Ardından 3 su bardağı su ve tuz ekleyip yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur hazır olunca üzerini kapatıp iki kat kabarana kadar bekletin.

Adım 2: Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayıp 1 çay kaşığı tuz ile iyice ovduktan iki elinizle iyice suyunu sıkıp başka bir kaseye alın.

Adım 3:Kırmızı biberi ince ince doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın ve bunları kıyma ile birlikte kaseye alın. Tuz, karabiber, nar ekşisi kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ile birlikte iyice yoğurup kenara alın.

Adım 4: Kabaran hamuru tekrar yoğurup içindeki gazın çıkıp maya kokusunun gitmesini sağladıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Bu esnada yanınızda sıvı yağ bulunsun hamur biraz yumuşak olacağı için elinize yapışmaması için arada elinizi yağa batırabilirsiniz. Bezelerin üzerini örtün.

Adım 5: İç malzemeyi beze sayısı kadar bölün. Yanınıza biraz sıvı yağ ve eritmiş olduğunuz tereyağı alın. Bezelerden tek tek alarak önce tezgahı yağlayın bezeyi koyup elinizi yağa batırarak biraz açın bir kaşık tereyağ sürüp yine elinizle incecik açtıktan sonra iki baştan ortaya doğru birleştirin ve gül böreği yapar gibi sarıp tepsiye dizin. (videosunu izleyerek çok kolay yapabilirsiniz)

Adım 6: Bu ölçü ile iki tepsi çıktı bezeleri hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra tam ortalarına bastırarak iç malzemeyi yerleştirin ve önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tost Ekmeği Böreği

Tost Ekmeği Böreği

Tost Ekmeği Böreği Videolu TarifÇok kısa sürede kolay börek tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 50 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Tost Ekmeği Börek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Tost ekmeğinden çok kısa bir sürede yapacağınız Tost Ekmeği Böreği Tarifi....

En Kolay El Açması Börek Tarifi

En Kolay El Açması Börek Tarifi

Ispanaklı Lor Peynirli Börek Videolu Tarif Her zaman emek verilerek yapılan el açması börekler favorim olmuştur. Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori Öğün Çay Saati Ispanaklı Lor Peynirli Börek   Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlere burada bahsettiğim...

Ispanaklı Sufle Tarifi

Ispanaklı Sufle Tarifi

Ispanaklı Sufle Tarifi Videolu Tarifİlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Ispanaklı Sufle Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ispanaklı sufle yapılışı çok kolay bir lezzet. Elinizle parçalayıp bir...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This