Karpuz Kabuğu

Marmelatı

Karpuz kabuklarını atmaya son veriyoruz.

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı Saati

Karpuz Kabuğu Marmelatı

Tarif: Sibel Yalçın

Karpuzu bolca tükettiğimiz bu sıcak yaz günlerinde karpuzun kabuklarını değerlendirmenin bir çok yolu var.

Ben biraz marmelat yapmayı hem tutturması daha kolay olduğu için hemde daha sonra kurabiye ve keklerde kullanabildiğim için daha çok seviyorum.

O yüzden Karpuz kabuğu marmelat tarifini görür görmez yapmaya karar verdim.

Hem karpuz kabuklarını değerlendirmiş oldum hemde kahvaltı soframıza lezzet katmış oldum.

Sizler için tartarak tarif verdim yapmanız daha kolay olsun diye.

Sevgiyle kalın…

Karpuz Kabuğu Marmelatı Tarifi

Ağu 5, 2020 | Reçel ve Marmelat | 0 yorum

İçindekiler
  • yarım karpuz kabuğu (1.350 gr)
  • 4 dilim karpuz (400 gr)
  • 3 su bardağı toz şeker (250 ml lik su bardağı ile)
  • yarım limon suyu (4 çorba kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Karpuz kabuğunun 5-6 parçaya böldükten sonra yeşil kısımlarını mümkün olduğunca ince bir şekilde temizleyin ve küçük küpler halinde doğrayın.

Adım 2: Karpuzun çekirdeklerini iyice temizleyip onuda kabuklar gibi küp küp doğrayın.

Adım 3: Marmelatı pişireceğiniz tencereye şekeri koyup üzerine önce karpuzu koyup karıştırın. Daha sonra 3-4 seferde kabukları koyarak iyice karıştırın.

Adım 4: Tencereyi ocağı alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında içine tereyağı koyup ara ara karıştırarak 30 dakika pişirin. 30 dakika sonunda ocaktan alıp blender dan geçirin.

Adım 5: Tekrar ocağa alın ve içine limon suyunu koyup bu sefer orta ateşte ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Tekrar ocaktan alıp blender den geçirin.

Adım 6: Son 15 dakika pişirmek için ocağa alın. Bu sefer iyice koyulaştığı için çok fazla etrafa sıçrayacaktır o yüzden elinize dikkat edin. Ben büyük bir tencerede pişirmeyi ve uzun saplı bir tahta spatula kullanmayı tercih ettim siz isterseniz karıştırma esnasında mutfak eldiveni kullanabilirsiniz. Son 15 dakikada çok sık karıştırmak gerekiyor dibi tutmasın diye.

Adım 7: Pişme süresi sonunda hemen kullanacaksınız cam kavanoza koyup ağzını açık bırakarak soğumaya bırakın. Eğer kış için hazırlıyorsanız konserve kavanozuna koyup sıcak sıcak kapağını kapatın ters çevirip o şekilde soğumaya bırakın. Her iki durumda da serin bir yerde muhafaza edin afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi

Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...

Kestane Marmelatı Tarifi

Kestane Marmelatı Tarifi

Kestane Marmelatı Videolu Tarifİster kahvaltıya, ister kurabiye, pastaya...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün KahvaltıKestane Marmelat Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Hep marmelat yapmayı reçel yapmaktan daha çok sevmişimdir. Hem kıvamını tutturmak...

Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Tarifi

Çilek Reçeli Tarifi (Videolu)Çilek reçeli ile kış hazırlıkları başladı... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  ÖğünKahvaltı Saati Çilek Reçeli Tarifi   Tarif: Sibel YalçınKış hazırlıkları denince başta yazın taze ve çeşit çeşit meyveleri ile...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This