Karnabahar Mücveri Tarifi

Karnabahar lezzetlerinden bir tanesi…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Karnabahar Mücveri Tarifi

Tam mevsiminde üzerine mis gibi sarımsaklı yoğurtla Karnabahar Mücveri, ben zaten sarımsaklı yoğurtlu tarifleri çok sevdiğim için buda benim favorim:) Sevgiyle kalın…

Karnabahar Mücveri Nasıl Yapılır? İçindekiler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 adet yumurta
  • 5-6 dal taze soğan
  • 100 gr labne peyniri (istediğiniz bir peynir kullanabilirsiniz)
  • Biraz maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • tuz

Adım Adım Karnabahar Mücveri Tarifi

Adım 1: Karnabaharın yalnızca çiçek bölümlerini koparak biraz tuzlu suda haşlayın. Haşlanan karnabaharı süzgece alın ve biraz soğumasını bekleyin.

Adım 2: Karışımı hazırlayacağınız kabın içerisine karnabaharı alın ve bir çatal yardımıyla ezin. İçerisine ince ince kıydığınız taze soğan ve maydanozu ekleyin. Daha sonra baharatlar, yumurta, tuz, karbonat, un ve peynirle karıştırın.

Adım 3: Tavaya biraz yağ koyun ve çorba kaşığı ile aldığınız karnabahar karışımını tavaya belli aralıklarla yerleştirip üzerine hafifçe kaşıkla bastırın. İki yüzünü de kızarttıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye alın. Tavada yağ eksildikçe ilave edebilirsiniz Bütün karışımı bu şekilde bitirdikten sonra servis tabağına alıp yanında sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)

Mantar dolması (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

İlkbaharın en güzel lezzetlerinden biri kesinlikle karnabahar. Hem hafif, hem sağlıklı, ama aynı zamanda karnabaharı kızartarak eşsiz bir lezzet elde edeceğiniz Fırında Karnabahar Kızartması sizlerle.