Fransız Ekmeği Videolu Tarif

Kahvaltı sofralarının yıldızı olacak Fransız Ekmeği tarifi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

Öğün

Çay Saati

Fransız Ekmeği Nasıl Yapılır?

Mis gibi tereyağı kokusu ile kahvaltınıza eşlik etsin isteyeceğiniz bir lezzet Fransız ekmeği. Uçak yolculuklarında ikram edilen pamuk gibi bu ekmek tarifinin hem lezzetini hem de porsiyonluk olarak sunumunu çok seviyorum. Aynı zamanda yapılışı hiç zor olmayan bu tarifi deneyin kahvaltı sofralarının yıldızı olacak.

Sevgiyle kalın…

Fransız Ekmeği Tarifi

Nis 12, 2020 | Kahvaltılık | 4 Yorumlar

Fransız ekmeği İçindekiler

  • 2 su bardağı un + 1 çay bardağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 silme tatlı kaşığı toz maya
  • 25 gram tereyağı + her bir ekmeği ortasına koymak için birer çay kaşığı tereyağı
  • Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir.
  • Tarifte kullanılan çay bardağı 80 ml’dir.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Süt, su, maya ve toz şekeri bir bardak veya bir kase içinde karıştırıp 10 dakika bekletin.

Adım 2: Unu hamuru yoğuracağınız kase içine eleyip ortasını açın. Kenarlarına tuzu serpip ortasını sıvı malzemeyi koyup yavaş yavaş kenarlardan un olarak önce spatula ile karıştırıp daha sonra tezgaha alarak hamuru yoğurun.

Adım 3: Yoğurma esnasında biraz yanınızda un bulunsun elinizi arada una batırıp yoğurma işlemine devam edin. Yaklaşık 10 dakika hamuru yoğurun. Yalnız çok fazla un kullanmayın hamurun kıvamı bozulmasın.

Adım 4: Hamur hazır olunca hafif elinizle açıp oda sıcaklığındaki yağı içine koyup tekrara hamuru yoğurun.

Adım 5: Yağ ve hamur iyece karışınca bir kase için un serpip hamuru ortasına koyun üzerine kapatın yaklaşık 1 saat mayalanması için bekleyin.

Adım 6: Hamuru üzerine hafif un serptiğiniz tezgah üzerine alıp tabak büyüklüğünde elinizde açıp pizza dilimler gibi 8 eşit parçaya dilimleyin. Her bir dilimi yuvarlak bezeler yaparak bir bez altında biraz daha mayalandırın.

Adım 7: 30 dakika sonra bezeleri tek tek bezin altından alarak elinizle hafif açıp tekrar yuvarlayarak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Hamur üç kez mayalanmaya bırakılıyor son kez tepside mayalanacak. Tüm bezeleri bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizince tekrar bez örtüp 20-30 dakika daha bekleyin.

Adım 8: Süre sonunda bezelerin üzerine çay süzgeci ile un serpin bir ekmek jileti veya keskin bir bıçak ile kesik atıp kesik içine bir çay kaşığı tereyağ yerleştirin. Önceden 200 derecede iyice ısınmış olan fırında 20-25 dakika pişirin. Benim fırınımda 25 dakikada pişti ama siz mutlaka fırını takip ederek pişirin. Fırından çıkarıp sıcak olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

4 Yorumlar

  1. Neslihan

    Hayatımda adını bile duymadığım tarifleri Sibel Hanım’dan almak çok iyi.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🙏

      Yanıtla
  2. Beril

    Tarifi okurken fransız ekmeği kokusu burnuma geldi.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      😊🌸

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini