Fırında Mantarlı Patates

Patates ve mantar sevdiğim iki lezzet. İkisi bir araya gelince nefis bir lezzet ortaya çıkıyor…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

271

Öğün

Akşam Yemeği

Fırında Mantarlı Patates Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Mantarlı Patates tarifi içerisinde başta patates olmak üzere mantar, soğan, peynir ve tavuk suyu ile nefis bir lezzet.

Tarifi istediğiniz şekilde baharat ekleyebilirsiniz. Ben karabiber ve toz kırmızı biber kullandım acı sevenler pul biber ekleyebilir.

Kaşar peynir yerine her hangi sevdiğiniz bir peynir çeşidini kullanabilir hatta yoksa peynirsiz olarak da yapabilirsiniz.

Tarif bizden onu çeşitlendirip damak tadınıza göre uygulaması sizden:) sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 600-650 gr patates
  • 150 gr kaşar peynir
  • 300 gr mantar
  • 5-6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy kuru soğan
  • 2 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 271 Kcal

Karbonhidrat : 16.3 g

Protein : 7.8 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Patateslerin kabuklarını soyun dilimleyin, bir kase içerisinde 3 çorba kaşığı zeytinyağ biraz tuz, karabiber ve kırmızı biber ile karıştırıp önceden ısıttığınız fırına verin.

Adım 2: Bir taraftan yarım ay şeklinde doğranmış soğanı yaklaşık 2 çorba kaşığı zeytinyağ ile iyice karamelize edin.

Adım 3: Karamelize olan soğanın üzerine kabukların temizleyip dilimlediğiniz mantarı ekleyin bu noktada ateş kuvvetli olmalı. Biraz mantar sotelenince 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi ekleyin.

Adım 4: Bir taşım kaynayınca tavayı kenara alın. Tereyağı tencerede eritip içinde unu kavurun.
Un kavrulunca yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin, eğer çok koyu olursa bir miktar daha tavuk suyu ekleyin.

Adım 5: Ateşten almadan önce kontrol ederek tuz ve karabiber ekleyin.Bu karışımı mantarlı karışıma ekleyerek karıştırın.

Adım 6: Fırında pişen patatesleri çıkarın. Üzerine kaşar peynir rendesi serpin.En üste mantarlı karışımı dökün servisten önce fırına verip peynirin erimesine sağlayın sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Yağlı Turşu

Yağlı Turşu Videolu Tarif Çok kısa sürede yemeye hazır yağlı biber turşusu... Kaç Kişilik?12 Hazırlama Süresi30 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Yağlı Turşu Tarifi   Tarif: Sibel YalçınYazın nimetleri say say bitmez, o kadar ki yaz boyunca birde kış hazırlıkları...

Mantar Kızartması Tarifi

Mantar Kızartması Videolu Tarif Dışı çıtır içi yumuşacık mantar kızartması... Kaç Kişilik? 4 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Mantar Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Et ve tavuk yemeklerinin yanında her zaman aynı garnitürleri...

Ispanaklı Patates Püresi (Videolu)

Ispanaklı Patates Püresi Videolu Tarif Patates Püresi tarifini birde böyle deneyin. İçine katacağınız ıspanak ile farklı ve nefis bir Ispanaklı Patates Püresi yapmış olacaksınız. Kaç Kişilik? 6-8 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori 353 Öğün Akşam Yemeği Ispanaklı...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This