Fırında Kremalı Soğanlı Patates
Et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmez garnitürü. Fırında Kremalı Patates bu sefer soğanlı yaptım siz arzu ederseniz soğan eklemedim patates, krema, tuz ve karabiberi karıştırıp o şekilde fırına verebilirsiniz.
Kaç Kişilik?
4
Hazırlama Süresi
45 dakika
Kalori
240
Öğün
Akşam Yemeği
Fırında Kremalı Soğanlı Patates
Tarif: Sibel Yalçın
Et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmez garnitürü.
Fırında Kremalı Patates bu sefer soğanlı yaptım siz arzu ederseniz soğan eklemedim patates, krema, tuz ve karabiberi karıştırıp o şekilde fırına verebilirsiniz.
Soğanı iyi karamelize ederseniz çok daha lezzetli olacağını fark edeceksiniz.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
- 1 adet orta boy soğan
- 5 adet orta boy patates
- 300 ml krema
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker veya normal toz şeker
- karabiber
- tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 240 Kcal
Karbonhidrat : 47.8 g
Protein : 6.2 g

Adım Adım Tarif
Adım 1: Soğanı yarım ay şeklinde dilimleyip esmer şeker veya normal toz şeker ile birlikte karamelize edin.
Adım 2: Patatesler taze patates ise kabuklarını iyice yıkadığınızda zaten ince zar şeklinde bir kabuk kalacaktır ben taze patatesi bu şekilde kullanmayı seviyorum siz patatesin cinsine göre ister kabuklarını soyun isterseniz de soymayın. Patatesleri çok ince halkalar halinde dilimleyin.
Adım 3: Sarımsağı doğrayın. Patates, soğan, sarımsak bir karıştırma kabına alın üzerine tuz, karabiber ve kremayı ekleyip iyice karıştırın.
Adım 4: Yağladığınız ısıya dayanıklı bir tepsiye boşaltın elinizle biraz patateslere şekil verin üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu gezdirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar pişirin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Mantar Dolması (Ispanaklı)
Mantar Dolması (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiMantar Dolması (Ispanaklı) Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir...
Fırında Karnabahar Kızartması
Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...
En Kolay Kestane Nasıl Pişirilir?
Kestane Nasıl Pişirilir? (Videolu Tarif)Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kestane Pişirme Tarif: Sibel Yalçın Kış akşamlarının vazgeçilmez lezzeti kestane. Evde pişirilmesi biraz zor gibi görünse...
0 Yorum