Fındıklı Şekerpare
Videolu Tarif
Bayramların vazgeçilmez tatlı tariflerinden…
Kaç Kişilik?
20
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Fındıklı Şekerpare Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bayramların vazgeçilmez tatlı tarifidir kendisi:) Şekerpare.
Daha önce sizlerle şekerpare tarifini burada paylaşmıştım.
Bu sefer Fındıklı Şekerpare tarifi yaptım ve videosu ile sizlerle paylaşmak istiyorum. Tabi hamurunda da fındık olduğu için lezzeti bana göre daha güzel. Deneyin bakalım benimle aynı fikirde olacak mısınız.
Sevgiyle kalın…
Fındıklı Şekerpare Tarifi

İçindekiler
-
500 gr un (3 su bardağı + 1 çay bardağı)
-
250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-
2 yumurta
-
3 çorba kaşığı toz fındık
-
4 çorba kaşığı irmik
-
1 su bardağı Pudra Şekeri
-
1,5 paket Hamur Kabartma Tozu
-
1 paket Vanilin
-
Üzeri için bütün fındık
Şerbeti için:
-
3 su bardağı toz şeker
-
3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Adım Adım Tarif
Adım 1: Unun ortasını açın ve teker teker malzemeleri unun kenarına yayın.
Adım 2: Ortadan başlayarak malzemeleri karıştırmaya ve yavaş yavaş yoğurmaya başlayın. Tüm malzeme birbirine karışınca yoğurma işlemini bırakın.
Adım 3: Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp ve yuvarlayarak tepsiye dizin. Hepsinin ortasına birer bütün fındık koyun.
Adım 4: 170°C’de önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
Adım 5: Şekerpare ler pişerken su ve şekeri ocağa alıp kaynamaya başladıktan 5 dakik sonra limon suyunu koyup yine 5 dakika sonra ocaktan alın.
Adım 6: Şekerpare pişince fırından çıkarın ve 2 dakika sonra sıcak şerbeti üzerine dökün. Ara ara kenarlardaki şerbeti kaşıkla tatlının üzerine gezdirin soğuyup şerbetini çekince eğer tepside şerbet kalmışsa şerbetin içinden tatlıyı çıkarın. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Pekmezli Topak Helva Tarifi
Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik...
Gül Elmalı Ayva Tatlısı
Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...
Profiterol
Profiterol Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...
0 Yorum