Kadayıf Sarma

Kadayıflı Parmak Baklava

KADAYIF SARMA TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

20-22

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Kadayıf Sarma, Kadayıfla Parmak Baklava Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kadayıf Sarma – Kadayıflı Parmak Baklava Tarifi, Bayram yaklaşırken sizlerle sevdiğim şerbetli tatlı tariflerini paylaşmak istedim.

Bunlardan biri Kadayıf Sarma Tarifi. Hem çok az malzemeyle yapılışı, hem lezzetiyle nefis bir şerbetli tatlı tarifi.

Bir önceki tarifimde Basma Kadayıf Tarifini sizlerle paylaşmıştım. Bir kilo taze kadayıf alıp bunun 800 gramıyla basma kadayıf, kalan 200 gramıyla kadayıf sarma yaptım.

Malzeme listesini okuyunca bir tepsi tatlı için ne kadar az malzeme olduğunu göreceksiniz.

Tüm Şerbetli Tatlı tariflerim için yazıyı tıklamanız yeterli.

Sevgiyle kalın ♥︎

Kadayıf Sarma, Kadayıflı Parmak Baklava

Haz 24, 2023 | Şerbetli Tatlılar | 0 yorum

tatlı tarifleri

Kadayıf Sarma Malzemeleri

  • 14 adet baklava yufkası
  • 200 gram taze kadayıf
  • 150 gram tereyağı
  • 25 ml sıvı yağ
  • 200 gram ceviz

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

KADAYIF SARMA ADIM ADIM TARİF

Adım 1: Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak. Önce şerbeti hazırlayarak başlıyorum. Su ve şekeri tencereye alıp karıştırarak orta ateşte pişirin. Şeker eriyip kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu koyun. Sonra orta ile kısık ateş arasında 15-20 kaynatıp ocaktan alın.

Adım 2: Şerbet soğuduktan sonra tereyağını eritin. Eridikten 2 dakika sonra ocaktan alın. Üzerindeki köpükleri temizleyin.

Adım 3: Yaş kadayıfı tepsiye alın. Üzerine eritmiş olduğunuz tereyağından üç yemek kaşığı gezdirin. Elinizle karıştırarak tereyağın kadayıfın her tarafına değmesini sağlayın. Göz kararı yedi parçaya bölün.

Adım 4: Bir adet baklava yufkasını alın. Üzerine bir yemek kaşığı tereyağı gezdirip yumurta fırçasıyla yayın. ikinci yufkayı üzerine yerleştirin. Yine bir yemek kaşığı tereyağı yumurta fırçası yardımıyla sürün. Baklava yufkalarını mutlaka nemli bir bez altında bekletin.

Adım 5: Baklava yufkasının dar tarafına kadayıfı uzunlamasına koyun. Kadayıfın hemen yanına cevizi koyun. Ve rulo halinde sıkı sıkı sarın. Tüm baklava yufkasına aynı işlemi uygulayıp tepsiye dizin. Ruloları önce büyük bir tepsiye koyun. Yumurta fırçasıyla üzerlerine sıvı yağı sürün.

Adım 6: Önce tam ortadan kesip iki parça elde edin. Daha sonra tekrar iki parçayı tam ortadan kesin. Hepsini pişireceğiniz tepsiye dip dibe dizin. 175 derecede önceden ısınmış fırında 45-50 dakika pişirin. Pişirme süresi fırından fırına farklılık gösterebilir.

Adım 7: Pişen tatlıyı fırından çıkarıp iyice soğumuş olan şerbeti eşit bir şekilde dökün. Şerbeti tamamen içine çekip 3-4 saat beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi

Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi

Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi. Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına

En Kolay Büzme Baklava Tarifi

En Kolay Büzme Baklava Tarifi

Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle