Ev Yapımı Hellim Peyniri

Herkes Hellim peynirinin Kıbrıs’a ait bir peynir çeşidi olduğunu bilir. Benimde ilk evde peynir denemem ona kısmetmiş:)

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı

Ev Yapımı Hellim Peyniri

Tarif: Sibel Yalçın

Denemeyi düşündüğüm başka peynirlerde var. İlk denememde anladım ki aslında hiç zor değilmiş. Taze taze eviniz de yapıp peynir yemek isterseniz ve hellim peynirini seviyorsanız işte tarifi…

Not: Hellim peyniri çoğunlukla keçi ve koyun sütü karışımından yapılıyor sebebi daha uzun süre dayanması ve inek sütüne oranla keçi ve koyun sütü karışımından daha fazla peynir elde edilmesi. Burada amaç evdeki imkanlarımızla hellim peynirine yakın bir lezzet yakalamak bunu belirtmek isterim…

Ev Yapımı Hellim Peyniri

Eki 31, 2012 | Kahvaltılık | 0 yorum

İçindekiler

  • 2 litre inek sütü (sütçüden aldığınız sütü kaynatarak kullanıyorsunuz)
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Sıcak sütün içerisine limon suyunu koyup yaklaşık olarak 10 dakika kadar birbirine yapışmaması için karıştırın. (Pastörize süt kullanmadım sütçüden alıp kaynattığım yağlı taze sütü kullandım)

Adım 2: Daha sonra bir 10 dakika bekletip tülbent koyduğunuz kevgiri yüksek bir tencere veya kaseye oturtup peyniri süzün.

Adım 3: Süzülen peynirin üzerine damak tadınıza göre tuz ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Altına su doldukça kabınız dolup kevgire değecek gibi oluyorsa devamlı olarak boşaltın kevgire su değmesin.

Adım 4: Süzülen peynir suyunu atmıyoruz başka bir tencereye alıp içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup (burada tuz miktarı sizin damak tadınıza göre değişebilir daha fazlada koyabilirsiniz veya süzdüğünüz peynire biraz deniz tuzu ekleyip karıştırabilirsiniz) karıştırın.

Adım 5: Diğer tarafta peynirin tülbentini iyice sıkıştırarak ağzına düğüm atıyoruz. Üzerine bir ağırlık koyup (ben üzerine küçük bir tabak koyup küçük çaydanlığa su doldurup tabağın içine oturtum) bir saat bu şekilde bekletin.

Adım 6: Ayırdığınız peynir suyunu kaynatıp tülbenti içerisine bırakın. Ocağı kısıp en kısık ateşte 30 dakika pişirdikten sonra peyniri içinden alıp yine kevgire koyun. Burada biraz süzülüp oda sıcaklığına ulaştıktan sonra 24 saat buzdolabında bekletip kahvaltıda servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pancake

Pancake

Pankek (Pancake) (Videolu Tarif) Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzeti... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori ——— Öğün Kahvaltı Saati Pankek (Pancake) Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Özelikle ailece yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir...

Kahvaltılık Çemen Tarifi

Kahvaltılık Çemen Tarifi

Çemen Tarifi (Videolu Tarif)Kahvaltı sofralarınız için kısa sürede çemen tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 20 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiKurabiye Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kahvaltı sofranıza, çayınız hazır olana kadar kısa bir sürede...

Patates Pizzası Tarifi

Patates Pizzası Tarifi

Patates Pizzası (Videolu Tarif)Sadece üç malzeme ile kahvaltının yıldızı olacak patates pizzası tarifi...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPatates Pizzası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Patates pizzası sadece üç malzeme ile yapılan,...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This