Ev Yapımı Hellim Peyniri

Herkes Hellim peynirinin Kıbrıs’a ait bir peynir çeşidi olduğunu bilir. Benimde ilk evde peynir denemem ona kısmetmiş:)

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı

Ev Yapımı Hellim Peyniri

Tarif: Sibel Yalçın

Denemeyi düşündüğüm başka peynirlerde var. İlk denememde anladım ki aslında hiç zor değilmiş. Taze taze eviniz de yapıp peynir yemek isterseniz ve hellim peynirini seviyorsanız işte tarifi…

Not: Hellim peyniri çoğunlukla keçi ve koyun sütü karışımından yapılıyor sebebi daha uzun süre dayanması ve inek sütüne oranla keçi ve koyun sütü karışımından daha fazla peynir elde edilmesi. Burada amaç evdeki imkanlarımızla hellim peynirine yakın bir lezzet yakalamak bunu belirtmek isterim…

İçindekiler

  • 2 litre inek sütü (sütçüden aldığınız sütü kaynatarak kullanıyorsunuz)
  • 1 çay bardağı taze sıkılmış limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Sıcak sütün içerisine limon suyunu koyup yaklaşık olarak 10 dakika kadar birbirine yapışmaması için karıştırın. (Pastörize süt kullanmadım sütçüden alıp kaynattığım yağlı taze sütü kullandım)

Adım 2: Daha sonra bir 10 dakika bekletip tülbent koyduğunuz kevgiri yüksek bir tencere veya kaseye oturtup peyniri süzün.

Adım 3: Süzülen peynirin üzerine damak tadınıza göre tuz ekleyip kaşık yardımıyla karıştırın. Altına su doldukça kabınız dolup kevgire değecek gibi oluyorsa devamlı olarak boşaltın kevgire su değmesin.

Adım 4: Süzülen peynir suyunu atmıyoruz başka bir tencereye alıp içerisine bir tatlı kaşığı tuz koyup (burada tuz miktarı sizin damak tadınıza göre değişebilir daha fazlada koyabilirsiniz veya süzdüğünüz peynire biraz deniz tuzu ekleyip karıştırabilirsiniz) karıştırın.

Adım 5: Diğer tarafta peynirin tülbentini iyice sıkıştırarak ağzına düğüm atıyoruz. Üzerine bir ağırlık koyup (ben üzerine küçük bir tabak koyup küçük çaydanlığa su doldurup tabağın içine oturtum) bir saat bu şekilde bekletin.

Adım 6: Ayırdığınız peynir suyunu kaynatıp tülbenti içerisine bırakın. Ocağı kısıp en kısık ateşte 30 dakika pişirdikten sonra peyniri içinden alıp yine kevgire koyun. Burada biraz süzülüp oda sıcaklığına ulaştıktan sonra 24 saat buzdolabında bekletip kahvaltıda servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Nektarin Marmelatı Tarifi

Nektarin Marmelatı Videolu Tarif Kahvaltı sofranızda veya kurabiyelerinizde kullanabileceğiniz marmelat tarifi... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Kahvaltı Saati Nektarin Marmelatı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Geçtiğimiz günlerde katıldığım...

Şeftali Reçeli Tarifi

Şeftali Reçeli Videolu Tarif Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi reçel... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Kahvaltı Saati Şeftali Reçeli Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti reçel. Ben çok fazla reçel yapmam...

Bademiye Tarifi

Bademiye Tarifi Kahvaltı ve çay saati sofralarınıza lezzet katacak bir tuzlu tarif. Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Bademiye Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yapılışı çok pratik, kahvaltı ve çay saati sofralarınıza lezzet katacak bir...

0/5 (0 Reviews)