Çilek Reçeli

Videolu Tarif

Çilek reçeli ile kış hazırlıkları başladı…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Kahvaltı Saati

Çilek Reçeli Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kış hazırlıkları denince başta yazın taze ve çeşit çeşit meyveleri ile yapılmış reçeller gelir.

Bende çilek bitmeden sizlerle Çilek Reçeli Tarifi paylaşmak istedim.

Bu sefer yeni öğrendiğim yöntem olarak çilek reçelini kabartma tozu ile yaptım. Kabartma tozu reçelin daha parlak olmasını sağlıyor.

Videoyu izleyerek tüm püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Destek olmak için abone olmayı ve yanındaki zili tıklayarak bildirimleri açmayı unutmayın…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 kilo gram reçellik çilek
  • toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 6 çorba kaşığı limon suyu

Adım Adım Tarif

Adım 1: Çilekleri suda bekletmeden suyun altında 2-3 kez yıkayın ardından kevgire alın biraz süzüldükten sonra sap kısımlarını bıçak ucu ile alın.

Adım 2: Çilekleri ayıklayıp kaseye koyduktan sonra tarifte fark ettiğiniz gibi şeker ölçüsü vermedim. Şu şekilde ayarlayacaksınız çilek kasenin neresine geliyorsa aynı kase ile aynı ölçüde toz şeker kullanıyoruz.

Adım 3: Şekerin içine kabartma tozunu koyup karıştırdıktan sonra büyük bir tencereye bir kat çilek bir kat şeker olarak yerleştirip ardından tencereyi sallayarak çileklerin her tarafına şekerin bulaşmasını sağlayın. Tencerenin kapağını kapatın yaklaşık 1 saat bekletin.

Adım 4: Süre sonunda tencereyi ocağa alın kapağını açıp önce orta ateşte tencereyi sallayarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında ocağı kısığa yakın bir şekilde ayarlayıp içine tereyağı ve limon suyunu koyun.

Adım 5: Mümkün olduğunca kaşık değdirmeyin ara sıra tencereyi sallayın. Yaklaşık 40 dakika sonra daha önce buzdolabına koyduğunuz tabağın içine bir tatlı kaşığı suyundan döküp parmağınız ile ortasında bir çizgi çizin sağdan ve solda çok yavaş bir şekilde ortada reçel buluyorsa olmuş demektir. Yoksa biraz daha pişirmeye devam edin.

Adım 6: İstediğiniz kıvama gelen reçeli sıcakken kavanozlara boşaltın ağızlarını sıkıca kapatıp bir bez üzerine çevirin. İyice soğuyana kadar bu şekilde bekletip buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Lutenitsa Tarifi – Kahvaltılık Sos Tarifi

Lutenitsa Tarifi – Kahvaltılık Sos Tarifi

Lutenitsa Tarifi Videolu TarifKahvaltıda bol çeşit sevenler için enfes bir kahvaltı sosu...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiLutenitsa Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Özellikle tüm ailenin veya sevdiklerinizin yer altığı kahvaltı...

Karpuz Kabuğu Marmelatı Tarifi

Karpuz Kabuğu Marmelatı Tarifi

Karpuz Kabuğu Marmelatı Karpuz kabuklarını atmaya son veriyoruz. Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori  Öğün Kahvaltı Saati Karpuz Kabuğu Marmelatı   Tarif: Sibel Yalçın Karpuzu bolca tükettiğimiz bu sıcak yaz günlerinde karpuzun kabuklarını...

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Tarifi

Mayasız Lavaş Videolu Tarif Pratik çok çabuk hazırlanan Lavaş tarifi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori  Öğün Yemek Saati Mayasız Lavaş Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çok kısa sürede hazırlanan Mayasız Lavaş Tarifi. Mayalama süresi olmadığı...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This