Ayva Reçeli Tarifi
(Videolu)
Kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti reçel…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Kahvaltı Saati
Ayva Reçeli Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Ayvanın bol olduğu şu günlerde bolca ayvalı tarifler yapın.
Bende bugün sizlerle, çekirdeğinin vermiş olduğu gül kurusu rengi ve nefis lezzeti ile ayva reçeli tarifini paylaşmak istedim.
Tam kıvamında ayva reçeli yapmak inanılmaz kolay. Lütfen videoyu izleyin ve abone değilseniz destek olmak için kanalıma abone olup yanındaki zili tıklayın.
Sevgiyle kalın…
Ayva Reçeli Tarifi

- 1 kilo ayva
- 4 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- ayvanın çekirdeği
- 2-3 adet karanfil
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml…
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Bir kase içine su koyup içine sıkmış olduğunuz yarım limon suyunu boşaltın. Ayvaların kabuklarını soyup dörde bölüp çekirdek kısımlarını çıkarın. Tüm ayvaların çekirdeklerini kullanacağız o yüzden çekirdek kısımlarını atmayın. Kesilen her dilimi kararmaması için limonlu su içine bırakın.
Adım 2: Tüm ayvaları bu şekilde limonlu su içine bıraktıktan sonra tek tek alarak dilimin kalınlığına göre ikiye veya üçe bölün. Daha sonra ne kalın ne ince olmayacak şekilde dilimleyin. Yine hepsini limonlu su içine bırakın.
Adım 3: Çekirdeklerin hepsini alın ve bir kısmını ikiye kesin. Böylece reçelin daha kırmızı ve daha jöleli olmasını sağlayacaksınız. Çekirdekleri direk reçelin içine koyabilirsiniz, ama ben reçel içinde çekirdek görüntüsünü sevmiyorum. O yüzden bitki çayı süzgecinin içine koyarak (videoda göreceksiniz) tencereye koyuyorum. Bu esnada iki adet çay tabağını buzdolabına koyun.
Adım 4: Ayvaları kevgire alın süzüldükten sonra tencereye koyup üzerine suyu ekleyin. Ben tanesi bol seviyorum o yüzden beş su bardağı su koyuyorum. Siz daha bol suyu olsun derseniz bunu altı su bardağı olarak koyabilirsiniz. Ocağın altını yakın kaynamaya başlayana kadar yüksek ateşte, daha sonra orta ateşte ayvalar pişene kadar pişirin. Ayvanın pişip pişmediğini anlamak için ayvalara çatal batırın.
Adım 5: Ayvanın mutlaka çok iyi pişmiş olması lazım. Şekeri koyduktan sonra ayva daha fazla yumuşamayacaktır. Şekeri koyun, karıştırın. Yine önce yüksek ateşte, daha sonra orta ile kısık arasında kıvamına gelene kadar ara ara karıştırın. Kıvamının olmasına yakın bitki çayı süzgeci içine karanfili de koyun.
Adım 6: Buzdolabında bekleyen çay tabağını alın. Reçel suyundan bir kaşık içine koyup parmağınızla ortasından bir çizgi çekin. Yavaşça ortada buluşuyorsa reçel olmuş demektir. Reçel ertesi gün daha koyu olacaktır o yüzden kıvamına dikkat etmek gerekiyor. Kıvamı olan reçele limon suyunu koyup 2 dakika daha kısık ateşte pişirin.
Adım 7: Ocaktan alın, içindeki bitki çayı kevgirini alıp direk kavanoza boşaltın. Ben çelik tencere içinde soğutmuyorum çünkü çelik tencere ocağı kapatsanız da tencere soğuyana kadar içindekini pişirmeye devam ediyor. Böyle olunca da reçel kıvamı bozuluyor. Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatarak serin bir yerde muhafaza edin. Afiyet olsun ♥︎
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Kabuğu Reçeli Tarifi
Portakal Kabuğu Reçeli (Videolu Tarif)Tatlı niyetine bile yenilebilecek, portakal kabuğu reçeli...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiPortakal Kabuğu Reçeli Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Portakal kabuğu reçeli, benim çok sevdiğim bir...
Kestane Marmelatı Tarifi
Kestane Marmelatı Videolu Tarifİster kahvaltıya, ister kurabiye, pastaya...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün KahvaltıKestane Marmelat Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Hep marmelat yapmayı reçel yapmaktan daha çok sevmişimdir. Hem kıvamını tutturmak...
Karpuz Kabuğu Marmelatı Tarifi
Karpuz Kabuğu MarmelatıKarpuz kabuklarını atmaya son veriyoruz.Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori Öğün Kahvaltı SaatiKarpuz Kabuğu Marmelatı Tarif: Sibel Yalçın Karpuzu bolca tükettiğimiz bu sıcak yaz günlerinde karpuzun kabuklarını...
0 Yorum