Hem kahve içeyim hem de kalorisi az olsun diyenlerin vazgeçilmezi americano! Denemediyseniz bile mutlaka adını duymuşsunuzdur…

Peki ya nedir bu americano?

Biraz daha derinine inmeye ne dersiniz? Eğer hazırsanız sizi americano’nun bilinmeyen yönlerine doğru yola çıkaralım. Yazının sonunda eminiz ki kendi americano’nuzu yapmak için hemen mutfağınıza koşacaksınız.

Americano Kahve

Americano Kahve Nedir?

Dünyada espresso’dan sonra en çok tüketilen kahve türü americano ile tanışmaya başlamadan önce bir fincanın sadece 15 kalori olduğunu bilmenizde fayda olacağını düşünüyoruz. Şimdi daha da dikkatinizi çekti değil mi? Hazırsanız hemen başlıyoruz.

  • Americano, genellikle adı dolayısıyla Amerika’dan çıktığı düşünülen bir kahve türü olarak bizleri selamlıyor.
  • Hemen doğru bilinen bir yanlışı düzeltmek isteriz: Americano bir Amerika kahvesi değil İtalya’dan doğmuş bir kahve türüdür.
  • Americano, İkinci Dünya Savaşı’nda İtalya’da bulunan Amerikan askerlerinin İtalyan espressolarını fazla sert bulmasıyla ortaya çıkmış desek?
  • Dünyada en çok tüketilen ikinci kahve türü olma özelliğini taşıyan americano, savaştaki askerlerin kahve ihtiyaçlarını karşılamak ve bu durumu maddi kazanç haline getirmek için espressonun yumuşatılmış hali şeklinde ortaya çıkmıştır.
  • Zamanla ünü yayılan espressonun yumuşatılmış hali öncelikle Avrupa ülkelerine daha sonrasında ise Amerika’ya doğru yayılmıştır.

Americano Kahve Nasıl Hazırlanır?

Dünya’da en çok tercih edilen ikinci kahve türü olan americano’nun hikayesini öğrendikten sonra nasıl yapıldığına geçmenin tam vakti. İşte, evde de kendinize özel hazırlayabileceğiniz americano’nun hazırlanışı!

  • Espresso ve sıcak su ile hazırlanan americano evde en pratik şekilde hazırlayabileceğiniz kahvelerin başında gelir. Tabii ki bu kadarla bitmiyor her şeyin olduğu gibi americano hazırlamanın bazı ince noktaları var.
  • Bu ince noktaları bilmenizle beraber evinizde, dışarıda kahve dükkanlarında satılan americanolar kadar güzel kahve hazırlayabilirsiniz.
  • Americano’nuzu hazırlarken en temel ihtiyaçlarınız espresso ve kaynama derecesindeki su.
  • Americano’nuzu hazırlamadan önce dikkat edilmesi gereken bir diğer hususta fincanın ısısı.
  • Fincanınızın doğru ısısını ayarlamanız için bir süre içine su koyup beklemelisiniz. Böylelikle fincanınız americano için doğru ısıya ulaşacaktır. Peki ya buradaki püf nokta nedir dediğinizi duyar gibiyiz.
  • Buradaki esas püf nokta soğuk fincana konulan kahve çekirdeklerinin bazı aromalarını kaybetme ve tatlarındaki bozulma hissedilmesi. Bunun için fincanı doğru ısıda tutmak gerçek americano tadını yaşamanız için gerekli bir husus.
  • İlk ve en önemli adımı öğrendikten sonra tam kıvamında bir americano için ikinci aşamaya geçme zamanı.
  • Espressonuzu kahve fincanınızın kenarlarından yavaşça eklemeye başlayın.
  • Espressonuzu fincanınızın yanından ekleyerek tamamen homojen bir karışıma sahip olabilirsiniz.
  • Espressonuz ve suyun tamamen karışmasıyla beraber americanonuz hazır hale gelir.
  • Americanonun tam kıvamına gelmesinde dikkat edilecek bir diğer husus ise espresso ve suyu karıştırmamaktır. Bunun nedeni ise, su ve espressonun karışmasıyla birlikte kahvenin aromasının fincanın en üst kısmında bir tabaka haline gelmesidir. Su ve espressonun karıştırılmasıyla beraber bu tabaka yok olabilir.