Kütük Pasta Tarifi
2014’ün ilk gününde bu yıl yılbaşı akşamı için yaptığım Kütük Pasta tarifini sizlerle paylaşmak istedim.
Kaç Kişilik?
14-16
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Kütük Pasta Tarifi
2014’ün ilk gününde bu yıl yılbaşı akşamı için yaptığım Kütük Pasta tarifi ile en güzel lezzeti sizlerle paylaşmak istedim. Hepimize sağlık, huzur, hayırlı para, mutluluk, ile birlikte güzel bir yıl diliyorum…
Sevgiyle kalın…
Kütük Pasta Tarifi
Kütük Pasta Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
KEKİ İÇİN:
- 4 adet büyük yumurta
- 3 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı kakao
- yarım kahve fincanı sıcak su
- yarım kahve fincanı sıvı yağ
DIŞ KAPLAMASI İÇİN:
- 100 gr bitter çikolata
- 100 gr sütlü çikolata
- 200 gr krema
İÇ KREMASI İÇİN:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta sarısı
- 50 gr tereyağ
- 1 paket vanilya
- istenirse limon kabuğu rendesi
Tarifte kullanılan kahve fincanı 80 ml’dir.
Adım Adım Kütük Pasta Yapımı
Adım 1: Öncelikle kremalı hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için yağ hariç tüm malzemeleri tencereye koyup orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
Adım 2: Muhallebi hazır olunca ocaktan alıp yağ ve vanilyayı mikser ile 5 dakika karıştırarak ekliyoruz. Ve yine ara sıra karıştırarak kabuk tutmasını önleyerek soğumasını sağlıyoruz.
Adım 3: Yumurta ve şeker yaklaşık 10-15 dakika kadar mikserle iyice köpük olana kadar çırpılır. Un, kakao iki kez elenir.
Elediğimiz malzeme ve su üç kerede mikseri en düşük devrine getirerek çok vakit kaybetmeden ve karışımı söndürmeden eklenir.
Adım 4: Daha önceden yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine döküp üzerini spatula ile düzleştirin
Önceden ısıttığınız 160 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Adım 5: Fırından çıkardıktan sonra bir yağlı kağıt üzerine veya temiz bir mutfak bezine ters çevirip üzerindeki yağlı kağıdı çıkarın. 2 dakika soğuduktan sonra dört kenarını incecik keserek sert kısmı alın tekrar üzerine temiz bir yağlı kağıt koyup rulo halinde sarın (ne aşırı sıkı ne de gevşek olsun) Bu şekilde sardıktan sonra bir müddet bekletin.
Adım 6: Daha sonra açın ve içerisine kremayı sürüp tekrar rulo haline getirin. Bundan sonraki tamamen sizin görsel olarak zevkinize kalmış ben iki ucundan kısa ve verev parçalar kestim bunları gelişi güzel rulonun yanına ve üstüne yerleştirdim.
Adım 7: Eğer mantar şeklinde beze yapmak isterseniz buradaki tarifi uygulayın. Mantarın üst kısmını ayrı alt kısmını ayrı sıkıp piştikten sonra birleştirirken erittiğiniz çikolatayı sürerek birleştirin.
Adım 8: Daha sonra kremayı bir tencereye koyun ısınır ısınmaz ocaktan alın (kaynatmayın yalnızca ısıtın). Küçük küçük kırdığınız çikolataları sıcak kremanın içinde devamlı karıştırarak eritin. Karışımın biraz soğumasını bekleyin.
Adım 9: Rulonun üzerine gelişi güzel kaşıkla gezdirerek yayın. Daha sonra bir çatal yardımıyla ağaç dokusu yapmaya çalışın.
Pastamız hazır istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Mutlaka servisten 1 saat önce pastayı buzdolabından çıkarın.
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar. Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos.
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
0 Yorum