Beze Tarifi

Beze ister doğal rengiyle beyaz veya rengarenk yapabileceğiniz nefis bir lezzet…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

90 dakika

Kalori

67

Öğün

Çay Saati

Beze Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Siz bu yazımı okurken inşallah bizde kardeşimin düğünü için son koşuşturmalar içinde olacağız.

Buradan da kardeşime ve gelinimize ömür boyu mutluluklar diliyorum.

Biz onları çok seviyoruz inşallah onlarda birbirlerini ömür boyu sevip sayarlar, bir daha ki yazımda inşallah kına ve düğün için hazırladığım sunumları sizlerle paylaşacağım şimdilik beze tarifiyle güzel bir hafta sonu diliyorum:)

Sevgiyle kalın…

Buraya tıklayarak çikolatalı, hindistan cevizli beze tarifine ulaşabilirsiniz…

İçindekiler
  • 3 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çimdik tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 67 Kcal
Karbonhidrat : 16.7 g
Protein : 0.9 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tencerenin içerisine üzerine oturtacağınız kaba değmeyecek şekilde su doldurup kaynatın. 

 

Adım 2: Temiz ve kuru bir kase içine yumurta akını koyun. Bir çimdik tuzu ekledikten sonra mikser ile karıştırmaya başlayın. Limon suyunu koyup bir dakika karıştırıp ocaktaki su üzerine oturtun.

Adım 3: Kasenin suya değmemesi gerekiyor. Orta ateşte su kaynarken sizde mikser ile karıştırmaya devam edin.

Adım 4: Bir taraftan çırparken bir taraftan azar azar toz şekeri ekleyin 6-7 dakika sonra yumurta akları iyice beyazlayacak ve serleşecek.  Kaseyi ocaktan alın ve 15 dakika kadar iyice ılıyana kadar çırpmaya devam edin.

Adım 5: Bu noktada renklendirmek isterseniz kaselere paylaştırın. Gıda boyasından önce birer damla istediğiniz renkten koyun karıştırın. Rengi çok açık bulursanız bir kaç damla daha ilave edebilirsiniz. Burada gıda boyası çok koymanız rengi koyulaştırmayacaktır o yüzden kontrollü olarak gıda boyası ekleyin.

Adım 6: Krema torbasına yıldız uç takıp karışımın torbaya doldurun. Tepsiye yağlı kağıt sererek istediniz büyüklükte belirli aralıklarla sıkın.

Adım 7: Fırını 80 derecede ısıtın (80 derece turbo fırın için geçerlidir, eğer alt üst fırında pişirecekseniz fırını 100 derecede ayarlayın) Yaklaşık 1 saat pişirdikten sonra (alt üst fırında 1,5 saat)  bezeler soğuyana kadar fırında bekletin. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart

Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart

Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart (Videolu Tarif) Tart sevenler, bu lezzete inanamayacaksınız... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart   Tarif: Sibel Yalçın Sizlerle daha önce kavrulmuş unla yapılan elmalı kurabiye...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This