Fırında Kremalı Soğanlı Patates

Et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmez garnitürü. Fırında Kremalı Patates bu sefer soğanlı yaptım siz arzu ederseniz soğan eklemedim patates, krema, tuz ve karabiberi karıştırıp o şekilde fırına verebilirsiniz.

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

45 dakika

Kalori

240

Öğün

Akşam Yemeği

Fırında Kremalı Soğanlı Patates

Et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmez garnitürü. Fırında Kremalı Soğanlı Patates bu sefer soğanlı yaptım siz arzu ederseniz soğan eklemedim patates, krema, tuz ve karabiberi karıştırıp o şekilde fırına verebilirsiniz. Soğanı iyi karamelize ederseniz çok daha lezzetli olacağını fark edeceksiniz.

Sevgiyle kalın…

Fırında Kremalı Soğanlı Patates Malzemeleri

  • 1 adet orta boy soğan
  • 5 adet orta boy patates
  • 300 ml krema
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker veya normal toz şeker
  • karabiber
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 240 Kcal
Karbonhidrat : 47.8 g
Protein : 6.2 g

Adım Adım Fırında Kremalı Soğanlı Patates Hazırlanışı

Adım 1: Soğanı yarım ay şeklinde dilimleyip esmer şeker veya normal toz şeker ile birlikte karamelize edin.
Adım 2: Patatesler taze patates ise kabuklarını iyice yıkadığınızda zaten ince zar şeklinde bir kabuk kalacaktır ben taze patatesi bu şekilde kullanmayı seviyorum siz patatesin cinsine göre ister kabuklarını soyun isterseniz de soymayın. Patatesleri çok ince halkalar halinde dilimleyin.

 

Adım 3: Sarımsağı doğrayın. Patates, soğan, sarımsak bir karıştırma kabına alın üzerine tuz, karabiber ve kremayı ekleyip iyice karıştırın.
Adım 4: Yağladığınız ısıya dayanıklı bir tepsiye boşaltın elinizle biraz patateslere şekil verin üzerine yarım çay bardağı sıcak suyu gezdirin. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar pişirin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)

Mantar dolması (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

İlkbaharın en güzel lezzetlerinden biri kesinlikle karnabahar. Hem hafif, hem sağlıklı, ama aynı zamanda karnabaharı kızartarak eşsiz bir lezzet elde edeceğiniz Fırında Karnabahar Kızartması sizlerle.