Fırında Sebze Videolu Tarif

Fırında sebze biraz ratatouille tarifini andıran yalnız görüntüsü ile ondan çok daha hoş bir tarif:)

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

302

Öğün

Akşam Yemeği

Fırında Sebze Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Eğer garnitür olarak servis etmeyi düşünüyorsanız mümkün olduğunca küçük eşit kalınlık ve uzunlukta patlıcan ve kabak seçmenizi tavsiye ederim.

Bu şekilde olunca dilimlemek zorunda kalmazsınız.

Ama bulamazsanız o zaman uzunlamasına ikiye bölün ve C şekli vererek et veya tavuk yanında servis edebilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • dilimlenmiş kaşar peynir
  • 3 diş sarımsak
  • sızma zeytinyağ
  • karabiber
  • tuz
  • üzerine taze kekik (isteğe bağlı)
<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 302 Kcal

Karbonhidrat : 24.2 g

Protein : 12.5 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kabak ve patlıcanı iyice yıkadıktan sonra inci ince sap kısmı ile arada belli bir mesafe bırakarak uzunlamasına dilimleyin.

Adım 2: Bir kase içerisinde yağ, karabiber ve tuzu iyice karıştırın.

Adım 3: Dilimlenen sebzeleri uc kısımlarından birbirinin içine geçirin. Aralara yağı fırça yardımı ile sürün.

Adım 4: Kabukları soyulmuş domates ve kuru soğanı yarım ay şeklide doğrayıp patlıcan ve kabak aralarına doğradığınız sarımsakla birlikte doldurun.

Adım 5: Tepsiye önce alüminyum folyo sonra yağlı kağıt serin sebzeyi üzerine alın ve önceden ısıttığnız 200 derecelik fırında pişirin. Yaklaşık 50 ila 60 dakika arasında pişiyor ama her fırın farklı olabilir o yüzden arada bir kontrol edin.
Fırından çıkarmanıza 5 dakika kala fırından çıkarın.

Adım 6: Sebze pişmiş ve aralar açılmış olacak o aralara biraz kaşar peynir dilimleri yerleştirdikten sonra sebzeleri iki çatal yardımı ile sıkıştırıp kaşar peynirin erimesi için tekrar fırına verin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine taze kekik serperek servis edebilirsiniz…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)

Mantar dolması (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

İlkbaharın en güzel lezzetlerinden biri kesinlikle karnabahar. Hem hafif, hem sağlıklı, ama aynı zamanda karnabaharı kızartarak eşsiz bir lezzet elde edeceğiniz Fırında Karnabahar Kızartması sizlerle.