Peynirli Kırmızı Biber Kızartması
Peynirli Biber Kızartması yiyenlere sürpriz olacak bir lezzet…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
529
Öğün
Akşam Yemeği
Peynirli Biber Kızartması
Tarif: Sibel Yalçın
Peynirli Biber Kızartması yiyenlere sürpriz olacak bir lezzet. Ben zaten kırmızı biberi çok severim özellikle közlenmiş halini. Salatadan, yemeklere veya biraz dan size tarifini vereceğim garnitür haliyle de çok seviyorum:) Yazdan hazırlayıp difrize konulan kırmızı veya kalın kabuklu yeşil biberleri kışında bu şekilde hazırlayarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Ben bu sefer yalnızca kırmızı biberle yaptım. Kalın kabuklu ama mümkün olduğunca küçük boyutlarda tercih ettim aynı şekilde yeşil biber bulursanız karışık olarak yapabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
- 6 adet kırmızı biber
- 1 adet yumurta
- yarım su bardağı un
- yarım su bardağı galeta unu
- 1 çorba kaşığı susam
- 6 dilim biberin büyüklüğüne göre kaşar peynir
- kızartmak için sıvı yağ
- tuz
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 529 Kcal
Karbonhidrat : 17.7 g
Protein : 10.4 g
Adım Adım Tarif
Adım 1:Biberleri közleyin bir kase içerisinde biraz üzeri kapalı beklettikten sonra dikkatli bir şekilde kabuklarını soyun.
Adım 2:Daha sonra sap kısmını kesip çekirdek kısmını biberi yırtmadan temizleyin.
Adım 3:İçerisine kaşar peynirini yerleştirin.
Adım 4:Yumurtayı biraz tuz ile çırpın. Bir tabak içerisine un ve bir çimdik tuzu karıştırın.Bir tabak içerisinde galeta unu ve susamı karıştırın.
Adım 5:Biberin ağız kısmını elinizle bastırarak önce una sonra yumurtaya sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda kızartın.
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kereviz Pane Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kereviz Pane Tarifi, ister sıcak ister soğuk olarak yiyebileceğiniz bir lezzet. Bu lezzete kereviz sevmeyene sevdiren kereviz tarifi diyorum.
Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)
Mantar dolması (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine
Fırında Karnabahar Kızartması
İlkbaharın en güzel lezzetlerinden biri kesinlikle karnabahar. Hem hafif, hem sağlıklı, ama aynı zamanda karnabaharı kızartarak eşsiz bir lezzet elde edeceğiniz Fırında Karnabahar Kızartması sizlerle.
0 Yorum