Balsamic Sirkeli Mantar Tarifi

Lezzetli garnitür tarifi…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

25 dakika

Kalori

89

Öğün

Akşam Yemeği

Balsamic Sirkeli Mantar Nasıl Hazırlanır?

Balsamic sirkeli mantar tarifi çok çok basit aynı zamanda her türlü et ve tavuk yemeklerinizin yanında servis edebileceğiniz lezzetli bir garnitür. Sirke sizi korkutmasın pişme esnasında kokusu hiç kalmıyor ve hafif ekşi lezzeti ile mantara çok hoş bir lezzet katıyor.

Sevgiyle kalın…

Balsamic Sirkeli Mantar İçin Gerekli Malzemeler

  • 500-600 gr mantar (istediğiniz mantar çeşidi kullanabilirsiniz)
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı balsamic sirke
  • biraz deniz tuzu
  • 1 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağ
  • taze kekik
  • karabiber

Balsamic Sirkeli Mantar Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 89 Kcal
Karbonhidrat : 5 g
Protein : 3.2 g

Adım Adım Balsamic Sirkeli Mantar Tarifi

Adım 1: Mantarları temizledikten sonra (ben çok pis değilse kağıt havlu ile silmeyi tercih ediyorum yoksa kabukları bıçak ucu ile soyuyorum) İri iri doğrayın.
Adım 2: Fırına girebilen bir tava veya teflon tepsiye sızma zeytinyağı, yarım ay şeklinde doğradığın soğanı ve ezilmiş sarımsağı biraz kavur.
Adım 3: Bu karışıma balsamic sirke ve mantarı ekleyin karıştır. Önceden ısıttığın 250 derecelik fırında yaklaşık 10-45 dakika arası (ben mantarı biraz diri seviyorum o yüzden pişirme süresi size bağlı) pişir.
Adım 4: Fırından çıktıktan sonra üzerine biraz deniz tuzu ve taze kekik serp. İstediğin bir yemek yanında servis et. Afiyet olsun…

2 Yorumlar

  1. Seda Eroğlu

    Sizin tariflerinizi okumak çok zevkli.

    Yanıtla
  2. Büşra Cebe

    Süperr

    Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)

Mantar dolması (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

İlkbaharın en güzel lezzetlerinden biri kesinlikle karnabahar. Hem hafif, hem sağlıklı, ama aynı zamanda karnabaharı kızartarak eşsiz bir lezzet elde edeceğiniz Fırında Karnabahar Kızartması sizlerle.