Armutlu Pancake Tarif

Pancake birde meyveli deneyin…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

200

Öğün

Çay Saati

 Armutlu Pancake Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Hecha bu yıl düzenlenen İstanbul Bloggerlarının buluştuğu Bahara Merhaba etkinliğine sponsor olmuş ve bu etkinlik sonunda etkinlikle ilgili yazılarını beğendiği 3 bloggera hediye göndereceklerini belirtmişlerdi. Armutlu Pancake ile maceram ve Armutlu Pancake Tarifi verme isteğim de bununla ilgili. 

Evet bunlardan biri ben oldum ve Hecha dan çok güzel bir döküm tava hediye geldi bende hafta sonu o tava ile güzel armutlu pancake ve içi ıspanaklı mantar dolması yaptım.

Bu gün sizlerle armutlu pancake tarifini paylaşacağım, mantar dolması tarifini biraz bekleyeceksiniz:) Herkesin evinde mutlaka döküm bir tava ve tencere bulunması gerektiğini düşünenlerdenim. Eminim döküm tencere ve tava kullandığınızda yemeğin lezzetinden ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız…

Sevgiyle kalın…

Armutlu Pancake Tarifi

tarafından | May 6, 2013 | Tatlılar | 0 yorum

Armutlu Pancake İçin Hangi Malzemeler Gerekli?

  • 1 adet büyük armut
  • 3 adet büyük yumurta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • yarım limon suyu
  • 3-4 damla limonlu vanilya
  • pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Adım Adım Armutlu Pancake Hazırlanışı

Adım 1: Armudu ikiye bölüp çekirdek bölümünü çıkarıp ince ince dilimleyin.Yarım limon suyu sıktığınız kaseye koyup elinizle armutları kırmadan limon suyuna bulayın.

Adım 2: Yumurta, şekeri iyice çırpın daha sonra süt, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin. En son unu ekleyip biraz karıştırın.

Adım 3: Döküm tavayı ocağı koyup kızdırıp tereyağı içine bırak.

Adım 4: Tereyağ eridikten sonra iki kepçe pancake hamurundan tavaya koy.

Adım 5: 3 dakika bekleyin alt kısım biraz kabuk tutsun. Üzerine armutları dizin.

Adım 6: Armutların üzerine biraz pudra şekeri serpin. Daha sonra kalan hamuru armutların üzerini kaplayacak şekilde yay.

Adım 7: Önceden ısıttığınız 150 derecelik fırına tavayı yerleştirin. Üzeri kızarana dek fırında tutun.

Adım 8: Hemen fırından çıkarmayın biraz fırında kalsın içini çeksin. Çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 200 Kcal
Karbonhidrat : 36.3 g
Protein : 5 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?