Pankek (Pancake)

(Videolu Tarif)

Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzeti…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Kahvaltı Saati

Pankek (Pancake) Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Özelikle ailece yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir pancake.

Pancake hamuru, krep hamurundan biraz daha kalın ve daha küçük olarak pişirilmektedir.

Arzu ederseniz pancake tavaları var ama kullanmak zorunda değilsiniz. Teflon veya seramik olan bir tava içine küçük küçük kepçe veya kaşık ile koyarak pişirmek mümkün.

Tam kıvamında pancake tarifyle sizleri başbaşa bırakıyorum. Aşağıda tarif videosunu izlerken lütfen you tube kanalıma abone olmayı ve yanındaki zili tıklamayı unutmayın.

Sevgiyle kalın…

Pancake

Nis 2, 2021 | Kahvaltılık, Tuzlular | 0 yorum

İçindekiler
  • 2 su barddağı un
  • 2 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 2 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı kabartmatozu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kuru malzemelerin hepsini elekten geçirip kenara alın.

Adım 2: Kase içine önce yumurtayı koyup biraz mikser ile karıştırdıktan sonra süt ve yağı ekleyip tüm malzemeyi biraz karıştırın.

Adım 3: Kuru malzemeyi yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek topaksız bir kıvam alana kadar mikserle karıştırın. Eğer emin değilseniz blender dan geçirebilir veya kevgirden geçirerek hiç topak kalmadığından emin olabilirsiniz.

Adım 4: Pişirme işlemine başlamadan önce en az 10 dakika hamuru dinlendirmek gerekiyor.

Adım 5: Küçük bir kase içine biraz sıvı yağ koyup havlu kağıdı bu yağa batırdıktan sonra yapışmaz tavanızı bu havlu kağıt ile ince bir tabaka halinde yağlayın.

Adım 6: Orta ateşte ısınmış olan tava içine küçük küçük kepçeler halinde hamurdan koyun. Zaman zaman ateşi azaltıp yükseltmek gerekiyor. Pancakeler birden pişmesin diye. Kenarlar kurumaya başlayıp yüzeyindeki gözenekler azalınca çevirin.

Adım 7: İkinci yüzde piştikten sonra tava içinden hamurları alıp tekrar tüm hamur bitene kadar pişirme işlemine devam edin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Çörek (Videolu Tarif)Yumuşacık pamuk gibi bir lezzet...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Haşhaşlı Çörek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Çayınızın yanına yumuşacık pamuk gibi haşhaşlı çörek tarifi. Yumuşak hazırlanan hamur ile çok...

Evde Buttermilk Nasıl Yapılır?

Evde Buttermilk Nasıl Yapılır?

Buttermilk Tarifi (Videolu Tarif)Tatlıdan, tuzluya birçok tarifte kullanabileceğiniz bir malzeme buttermilk...Kaç Kişilik? 2Hazırlama Süresi 10 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Buttermilk Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Buttermilk birçok yabancı tarifte karşımıza çıkan bir...

Kahvaltılık Çemen Tarifi

Kahvaltılık Çemen Tarifi

Çemen Tarifi (Videolu Tarif)Kahvaltı sofralarınız için kısa sürede çemen tarifi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 20 dakikaKalori ———Öğün Kahvaltı SaatiKurabiye Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kahvaltı sofranıza, çayınız hazır olana kadar kısa bir sürede...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This