Armutlu Pancake Tarif

Pancake birde meyveli deneyin…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

200

Öğün

Çay Saati

 Armutlu Pancake Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Hecha bu yıl düzenlenen İstanbul Bloggerlarının buluştuğu Bahara Merhaba etkinliğine sponsor olmuş ve bu etkinlik sonunda etkinlikle ilgili yazılarını beğendiği 3 bloggera hediye göndereceklerini belirtmişlerdi.

Evet bunlardan biri ben oldum ve Hecha dan çok güzel bir döküm tava hediye geldi bende hafta sonu o tava ile güzel armutlu pancake ve içi ıspanaklı mantar dolması yaptım.

Bu gün sizlerle armutlu pancake tarifini paylaşacağım, mantar dolması tarifini biraz bekleyeceksiniz:) Herkesin evinde mutlaka döküm bir tava ve tencere bulunması gerektiğini düşünenlerdenim. Eminim döküm tencere ve tava kullandığınızda yemeğin lezzetinden ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız…

Sevgiyle kalın…

Armutlu Pancake Tarifi

tarafından | May 6, 2013 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 adet büyük armut
  • 3 adet büyük yumurta
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • yarım limon suyu
  • 3-4 damla limonlu vanilya
  • pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı tereyağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Armudu ikiye bölüp çekirdek bölümünü çıkarıp ince ince dilimleyin.Yarım limon suyu sıktığınız kaseye koyup elinizle armutları kırmadan limon suyuna bulayın.

Adım 2: Yumurta, şekeri iyice çırpın daha sonra süt, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin. En son unu ekleyip biraz karıştırın.

Adım 3: Döküm tavayı ocağı koyup kızdırıp tereyağı içine bırak.

Adım 4: Tereyağ eridikten sonra iki kepçe pancake hamurundan tavaya koy.

Adım 5: 3 dakika bekleyin alt kısım biraz kabuk tutsun. Üzerine armutları dizin.

Adım 6: Armutların üzerine biraz pudra şekeri serpin. Daha sonra kalan hamuru armutların üzerini kaplayacak şekilde yay.

Adım 7: Önceden ısıttığınız 150 derecelik fırına tavayı yerleştirin. Üzeri kızarana dek fırında tutun.

Adım 8: Hemen fırından çıkarmayın biraz fırında kalsın içini çeksin. Çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 200 Kcal
Karbonhidrat : 36.3 g
Protein : 5 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This