Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi
Hem görüntü hemde lezzet olarak çok beğendiğim şerbetli tatlı tarifi…
Kaç Kişilik?
14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
410
Öğün
Çay Saati
Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Deniz kestanesi tatlısı tarifini Rumma.org’da görünce görüntüsü çok hoşuma gitmiş ve yapılacaklar listeme eklenmiş bir şerbetli tatlı tarifi. İsmi biraz farklı gelebilir. Fakat şerbetli tatlılar arasında gerçekten özel bir yeri olan yemek diyebilirim. Bu tarif sizlere özel olarak hazırlandığım bir içerik oldu.
Bayram tatlısı olarak ta yapabileceğiniz tatlı lezzet olarak çok beğenildi o yüzden sizlerle de bu tatlı tarifini paylaşmak istedim. Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi sizlerle.
Bu güzel tarifi için Rumma’ya çok teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın…
Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi
Deniz Kestanesi Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 250 gr tereyağ veya margarin
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı iri iri kıyılmış ceviz içi
- 2 su bardağı un
- 1 küçük paket kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- yarım su bardağı haş haş
ŞERBETİ İÇİN; - 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
Adım Adım Deniz Kestanesi Tatlısı Yapımı
Adım 1: Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başladıktan dört – beş dakika sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin.
Adım 2: Oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı mikserle karıştırın, sonra yumurtaları ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra, irmik, kakaoyu ekleyip yoğuralım.
Adım 3: İyice karışınca cevizi ekleyin. Kabartma tozu, vanilya ve unun 1,5 su bardağı kadarını ekleyin(ben tarifteki gibi iki su bardağı ekledim ve sert oldu o yüzden siz önce bir kısmını ekleyin) kulak memesi kıvamına gelmediyse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
Adım 4: Haşhaşı bir tabak içine alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak haşhaşa bulayın.
Adım 5: Önceden yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 20 dakika pişirip fırından çıkarın.
Adım 6: Pişen topları kenarı yüksek başka bir tepsiye alın ve üzerine soğuk şerbeti dökün. Toplar sıcak şerbeti soğuk olacak. Biraz şerbeti çekince çevirelim diğer taraf da iyice şerbeti çeksin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 410 Kcal
Karbonhidrat : 66.1 g
Protein : 4.6 g
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
Benzer Tarifler
Kadayıf Sarma, Kadayıflı Parmak Baklava
Kadayıf Sarma – Kadayıflı Parmak Baklava Tarifi, Bayram yaklaşırken sizlerle sevdiğim şerbetli tatlı tariflerini paylaşmak istedim.
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi. Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına
En Kolay Büzme Baklava Tarifi
Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle
0 Yorum