Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi

Hem görüntü hemde lezzet olarak çok beğendiğim şerbetli tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

410

Öğün

Çay Saati

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Deniz kestanesi tatlısı tarifini  Rumma.org’da görünce görüntüsü çok hoşuma gitmiş ve yapılacaklar listeme eklenmiş bir  şerbetli tatlı tarifi.

Bayram tatlısı olarak ta yapabileceğiniz tatlı lezzet olarak çok beğenildi o yüzden sizlerle de bu tatlı tarifini paylaşmak istedim.

Bu güzel tarifi için Rumma’ya çok teşekkür ederi.

Sevgiyle kalın…

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi

Mar 14, 2013 | Şerbetli Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 2 adet yumurta
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı iri iri kıyılmış ceviz içi
  • 2 su bardağı un
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım su bardağı haş haş
    ŞERBETİ İÇİN;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Adım Adım Tarif

Adım 1: Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başladıktan dört – beş dakika sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin.

Adım 2: Oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı mikserle karıştırın, sonra yumurtaları ekleyip biraz daha  karıştırdıktan sonra, irmik, kakaoyu ekleyip yoğuralım.

Adım 3: İyice karışınca cevizi ekleyin. Kabartma tozu, vanilya ve unun 1,5 su bardağı kadarını ekleyin(ben tarifteki gibi iki su bardağı ekledim ve sert oldu o yüzden siz önce bir kısmını ekleyin) kulak memesi kıvamına gelmediyse biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Adım 4: Haşhaşı bir tabak içine alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak haşhaşa bulayın.

Adım 5: Önceden yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 20 dakika pişirip fırından çıkarın.

 

Adım 6: Pişen topları kenarı yüksek başka bir tepsiye alın ve üzerine soğuk şerbeti dökün. Toplar sıcak şerbeti soğuk olacak. Biraz şerbeti çekince çevirelim diğer taraf da iyice şerbeti çeksin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 410 Kcal

Karbonhidrat : 66.1 g

Protein : 4.6 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava Tarifi

Soğuk Baklava (Videolu Tarif)Son günlerin fenamon tatlı tarifi Soğuk Baklava tarifi...Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Soğuk Baklava Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Son günlerin çok sevilen lezzeti soğuk baklava tarifi. Hazır baklavalık...

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Videolu Tarif Şerbetli tatlı sevenler için Haşhaşlı Sultan Tatlısı tarifi... Kaç Kişilik? 12-14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bayramlarda aklımıza gelen ilk şey...

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Tarifi

Havuçlu Revani Videolu TarifRevani sevenler için harika bir lezzet Havuçlu Revani...Kaç Kişilik? 10 - 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Havuçlu Revani Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Revani sevenler için değişik bir lezzet. Havuçlu revani tarifi...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This