Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi

Hem görüntü hemde lezzet olarak çok beğendiğim şerbetli tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

14

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

410

Öğün

Çay Saati

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Deniz kestanesi tatlısı tarifini  Rumma.org’da görünce görüntüsü çok hoşuma gitmiş ve yapılacaklar listeme eklenmiş bir  şerbetli tatlı tarifi. İsmi biraz farklı gelebilir. Fakat şerbetli tatlılar arasında gerçekten özel bir yeri olan yemek diyebilirim. Bu tarif sizlere özel olarak hazırlandığım bir içerik oldu.

Bayram tatlısı olarak ta yapabileceğiniz tatlı lezzet olarak çok beğenildi o yüzden sizlerle de bu tatlı tarifini paylaşmak istedim. Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi sizlerle.

Bu güzel tarifi için Rumma’ya çok teşekkür ederim.

Sevgiyle kalın…

Deniz Kestanesi Tatlısı Tarifi

Mar 14, 2013 | Şerbetli Tatlılar | 0 yorum

Deniz Kestanesi Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 250 gr tereyağ veya margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı iri iri kıyılmış ceviz içi
  • 2 su bardağı un
  • 1 küçük paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • yarım su bardağı haş haş
    ŞERBETİ İÇİN;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Adım Adım Deniz Kestanesi Tatlısı Yapımı

Adım 1: Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başladıktan dört – beş dakika sonra ocaktan alıp soğumasını bekleyin.

Adım 2: Oda sıcaklığında yumuşamış olan yağı mikserle karıştırın, sonra yumurtaları ekleyip biraz daha  karıştırdıktan sonra, irmik, kakaoyu ekleyip yoğuralım.

Adım 3: İyice karışınca cevizi ekleyin. Kabartma tozu, vanilya ve unun 1,5 su bardağı kadarını ekleyin(ben tarifteki gibi iki su bardağı ekledim ve sert oldu o yüzden siz önce bir kısmını ekleyin) kulak memesi kıvamına gelmediyse biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Adım 4: Haşhaşı bir tabak içine alın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak haşhaşa bulayın.

Adım 5: Önceden yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. 180 derecede önceden ısıttığınız fırında 20 dakika pişirip fırından çıkarın.

 

Adım 6: Pişen topları kenarı yüksek başka bir tepsiye alın ve üzerine soğuk şerbeti dökün. Toplar sıcak şerbeti soğuk olacak. Biraz şerbeti çekince çevirelim diğer taraf da iyice şerbeti çeksin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 410 Kcal

Karbonhidrat : 66.1 g

Protein : 4.6 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Benzer Tarifler

Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi

Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi

Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi. Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına

En Kolay Büzme Baklava Tarifi

En Kolay Büzme Baklava Tarifi

Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle