Basma Kadayıf Tarifi
Videolu Tarif
BASMA KADAYIF TARİF VİDEOSU
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Basma Kadayıf Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi.
Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına girecek.
Tüm püf noktalarına ve ölçülere dikkat ederseniz sonunda mükemmel tarife ulaşacaksınız. Böylece pastanede satılan kadayıftan bile daha lezzetli bir tatlı tarifi yapacaksınız.
Şerbetli tatlı seven, sevmeyen herkesin çok beğeneceği basma kadayıf tarifini sesli anlatımıyla birlikte videosunu izleyerek yapabilirsiniz.
Youtube kanalıma abone olup her eklediğim tariften ücretsiz haberdar olmak için yanındaki zili tıklarsanız mutlu olurum.
Sevgiyle kalın ♥︎
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi
Basma Kadayıf Malzemeleri
- 800 gram yaş kadayıf
- 50 gram tepsiyi yağlamak için tereyağı
- 250 gram tereyağı
- 400 gram ceviz
Şerbeti için;
- 5 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.
BASMA KADAYIF ADIM ADIM TARİF
Adım 1: Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak. Şerbeti ile tarife başlıyoruz. Malzemeleri tencereye alın kaynamaya başlayana kadar devamlı karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 25 dakika şerbeti kaynatın. Süre sonunda soğuması için ocaktan alın.
Adım 2: Şerbet soğuyunca 250 gram tereyağı eritin. Yağ eridikten iki dakika sonra ocaktan alıp üzerindeki köpükleri temizleyin. 50 gram oda sıcaklığındaki tereyağı ile tepsinin her tarafını iyice yağlayın.
Adım 3: Kadayıfı büyük bir tepsiye alın. Elinizle bir taraftan koparıp, bir taraftan yapışan kadayıfları ayırın. Arada isterseniz makas ile kesebilirsiniz.
Adım 4: Kadayıf hazır olunca kaşık kaşık tereyağından üzerine dökmeye başlayın. Yağın hepsini birden koymayın. Biraz yağ döküp biraz kadayıfı karıştırın. Elinizle karıştırarak tüm yağın kadayıfa temas etmesini sağlayın.
Adım 5: Kadayıf hazır olunca ikiye bölün. Yarısını yağlanmış tepsiye tereyağına kadayıf iyice yapışsın diye parça parça koyun. Daha sonra kadayıf üzerine tencere veya bardak ile iyice üzerine bastırın.
Adım 6: Kadayıf üzerine cevizi eşit bir şekilde yayın. Cevizi yayınca üzerine elinizle bastırın. Kalan kadayıfı yine parça parça ceviz üzerine yayıp kadayıf üzerine bastırın.
Adım 7: Kadayıf üzerine tepsi koyup bastırın. Su dolu bir tencereyi tepsi üzerine yerleştirin. Bu şekilde kadayıf üzerinde ağırlık koyarak en az 3-4 saat bekletin. Evde varsa tencere dolusu su yerine 5-10 litrelik damacanayı koyabilirsiniz.
Adım 8: Süre sonunda 180 derecede ısınmış olan fırında önce 50 dakika pişirdim. Sonra 200 dereceye getirip 15 dakika daha pişirdim. Her fırında pişirme süresi değişebilir. Süreyi kendi fırınınıza göre ayarlayın.
Adım 9: Fırından çıkarıp alt tarafı daha pürüzsüz olduğu için başka bir tepsiye çevirip alt tarafı üste getirdim. Soğuk şerbeti eşit bir şekilde kadayıfın her tarafına döktüm. 3-4 saat kadar şerbeti tamamen çekmesi için bekledim. Ardından dilimleyerek servis ettim. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler
Kadayıf Sarma, Kadayıflı Parmak Baklava
Kadayıf Sarma – Kadayıflı Parmak Baklava Tarifi, Bayram yaklaşırken sizlerle sevdiğim şerbetli tatlı tariflerini paylaşmak istedim.
En Kolay Büzme Baklava Tarifi
Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle
Özbek Tatlısı Tarifi – Şerbetli Tatlı
Özbek tatlısı tarifi, bir Özbek kanalında görüp çok ilgimi çeken bir şerbetli tatlı. Bayram öncesi tarifi yapıp Youtube kanalımda paylaştım.
0 Yorum