Yoğurt Tatlısı Tarifi (Videolu)
YOĞURT TATLISI TARİF VİDEOSU
Kaç Kişilik?
12-14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Yoğurt Tatlısı Tarifi
Bugün yoğurt tatlısı sevenler için, Annemin tarif defterinden Yoğurt tatlısı tarifi paylaşmak istedim. Yıllardır yaptığım yumuşacık keki, tam kıvamında şerbetiyle sonuçta nefis bir tatlı oluyor. Yoğurt tatlısını bir de annemin tarifi ile hazırlayın, eminim çok beğeneceksiniz.
Bu tatlı tarifinde şerbet soğuk kek sıcak olacak. Yoğurt tatlısının irmikli veya irmiksiz olarak yapılan iki çeşidi var. Annemin tarifinde irmik yok. Başka zaman sizlerle irmikle yapılan yoğurt tatlısı tarifini paylaşacağım.
Aynı zamanda yoğurt tatlısı tarifi nasıl yapılır? diyenler. Tarifi videosu ile birlikte sizlerle paylaştım.
Buraya sizler için bir kaç tatlı tarifi bırakıyorum, eminim çok beğeneceksiniz.
Sevgiyle kalın.
Yoğurt Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Yoğurt Tatlısı Malzemeleri
Hamuru için;
- 3 adet L boy yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 çay bardağı yoğurt
- 7 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun kabuğu rendesi (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.
Tarifte kullanılan çay bardağı 90 ml.
Tarifte kullanılan tepsi 26 × 34 cm.
YOĞURT TATLISI TARİFİ
Adım 1: Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak. Önce şerbeti hazırlayarak başlayın. Su ve şekeri tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak şekeri eritin. Şeker eriyip kaynamaya başladıktan 3 dakika sonra limon suyunu koy. Sonra 4-5 dakika daha orta ateşte kaynatıp ocaktan al.
Adım 2: Kek kısmı için oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri mikserle iyice karıştırın. Yumurta ve şeker özellikle iyice hacim alana kadar karıştır. Sonra yoğurt, limon kabuğu, vanilya, kabartma tozu ve unu koyup karıştır.
Adım 3: Tepsiyi margarin ile yağla. Keki boşaltarak eşit bir şekilde tepsiye yay. Tepsi ölçüsünü içindekiler bölümünde sizlerle paylaştım. 200 derecede önceden ısınmış olan fırında altı üstü iyice kızarana kadar pişirin.
Adım 4: Pişen keki fırından çıkardıktan sonra bir iki dakika bekleyin. Şerbeti eşit bir şekilde tatlı üzerine dökün. Yoğurt tatlısı şerbeti tamamen çekip iyice soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Adım 5: Dilimleyip servis tabağına aldığınız yoğurt tatlısını ister dondurma, isterseniz kaymak ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
5 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Benzer Tarifler
Kadayıf Sarma, Kadayıflı Parmak Baklava
Kadayıf Sarma – Kadayıflı Parmak Baklava Tarifi, Bayram yaklaşırken sizlerle sevdiğim şerbetli tatlı tariflerini paylaşmak istedim.
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi
Çıtır Çıtır Basma Kadayıf Tarifi, bayram için ne tatlı yapsam diyenler için güzel bir şerbetli tatlı tarifi. Emin olun bu tatlı tarifi favorileriniz arasına
En Kolay Büzme Baklava Tarifi
Yıllar önce sizlerle paylaşmış olduğum en kolay büzme baklava tarifi. O dönem çekmiş olduğum videoyu şimdi hiç beğenmediğim için yeni bir video çekip sizlerle
Ya keşke bayramda denk gelseydim. Bayramda ne tatlı yapsam diye düşünüyordum.
Her zaman yapılabilecek bir tatlı bence bayramı beklemeyin mutlaka deneyin 👌
Sibel hanım merhaba. Limon olarak lime kullansak olur mu?
Tabi kullanabilirsiniz
Muhteşem bir tatlı.