Orijinal Beze Tarifi(Videolu Tarif)
Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali…
Kaç Kişilik?
10
Hazırlama Süresi
120 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Beze Tarifi
Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı halidir beze yapmak. Daha önce renkli beze tarifi burada paylaşmıştım. Bugün sizlerle çikolataya ve hindistan cevizine batırılmış haliyle paylaşmak istedim. Tabi renklendirmeden veya önce çikolataya sonra hindistan cevizine batırmadan sade olarak da yapabilirsiniz.
Ama ben çikolata ve hindistan cevizini çok yakıştırıyorum, sizlere de tavsiye ederim.
Sevgiyle kalın…
Orjinal Beze Tarifi
Beze Yapmak İçin Gerekli Malzemeler
- 3 adet yumurta akı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı limon suyu
Alt tabanı için;
- Hindistan cevizi
- 1 paket sütlü veya bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
Çok tatlıyla aranız yoksa 1 bardak toz şekeri biraz eksilterek kullanabilirsiniz…
BEZE TARİF VİDEOSU
Adım Adım Beze Tarifi
Adım 1: Temiz kuru bir kase içine yumurta aklarını koyalım. Aynı zamanda mikser uçlarının da temiz ve kuru olması gerekiyor. Yumurta aklarını karıştırmaya başlayalım. Bu arada içine tuz ve limon suyunu koyup bir dakika kadar karıştırın.
Adım 2: Bu işleme başlamadan önce tencereye biraz su koyup kaynatın. Kaynayan su üzerine yumurta aklarının bulunduğu kaseyi yerleştirin. Burada alttaki su kesinlikle kaseye değmemeli. Orta ateşte kaynayan su üzerinde devamlı mikser ile karıştırarak yumurta aklarının iyice beyazlamasını ve sertleşmesini sağlayalım. Yaklaşık 7 dakika sürüyor.
Adım 3: Daha sonra ocaktan alarak iyice ılıyana kadar, yine mikser ile karıştırma işlemine devam edin. Bu da yaklaşık 15 dakika sürmekte.
Adım 4: Krema sıkma torbası içine yıldız uç taktıktan sonra hazırladığınız karışımın hepsini torbaya doldurun. Fırın tepsisi içine yağlı kağıt serip tepsiye belirli aralıklarla sıkın. Burada sıktıkça beze üstünde sivrilik olacak, parmağınızı suya batırarak bu uçlara hafifçe bastırıp yok edebilirsiniz. Ben gelişi güzel bu sivrilikleri seviyorum o yüzden yapmıyorum.
Adım 5: 100 derecede önceden ısıtmış olduğunuz alt üst fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin ve soğuyana kadar fırında bekletin. Turbo fırında pişirmek isterseniz dereceyi 80 derece olarak ayarlayın ve 1 saat pişirin.
Adım 6: Bezeler iyice soğuduktan sonra, önce benmari usulü erittiğiniz çikolataya, sonra hindistan cevizine batırıp tekrar çikolata donana kadar yağlı kağıt üzerinde bekletin. Daha sonra servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Pasta Lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi
Pasta lezzetinde Kardelen Tatlısı Tarifi, Pamuk gibi keki inanılmaz lezzetli kreması ile son zamanların trend tatlı tarifi. Tarifin videosunu çekeli çok
Sahine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Sahine Tatlısı, Peygamber efendimizin en sevdiği tatlılardan bir tanesi. Peki o dönemlerde genellikle ramazan ayında tüketilen sahine tatlısı nasıl yapılır?
0 Yorum