Orijinal Beze Tarifi
(Videolu Tarif)
Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali…
Kaç Kişilik?
10
Hazırlama Süresi
120 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Beze Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı halidir beze yapmak.
Daha önce renkli beze tarifi burada paylaşmıştım. Bugün sizlerle çikolataya ve hindistan cevizine batırılmış haliyle paylaşmak istedim. Tabi renklendirmeden veya önce çikolataya sonra hindistan cevizine batırmadan sade olarak da yapabilirsiniz.
Ama ben çikolata ve hindistan cevizini çok yakıştırıyorum, sizlere de tavsiye ederim.
Sevgiyle kalın…
Orjinal Beze Tarifi

- 3 adet yumurta akı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı limon suyu
Alt tabanı için;
- Hindistan cevizi
- 1 paket sütlü veya bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)
Çok tatlıyla aranız yoksa 1 bardak toz şekeri biraz eksilterek kullanabilirsiniz…
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Temiz kuru bir kase içine yumurta aklarını koyalım. Aynı zamanda mikser uçlarının da temiz ve kuru olması gerekiyor. Yumurta aklarını karıştırmaya başlayalım. Bu arada içine tuz ve limon suyunu koyup bir dakika kadar karıştırın.
Adım 2: Bu işleme başlamadan önce tencereye biraz su koyup kaynatın. Kaynayan su üzerine yumurta aklarının bulunduğu kaseyi yerleştirin. Burada alttaki su kesinlikle kaseye değmemeli. Orta ateşte kaynayan su üzerinde devamlı mikser ile karıştırarak yumurta aklarının iyice beyazlamasını ve sertleşmesini sağlayalım. Yaklaşık 7 dakika sürüyor.
Adım 3: Daha sonra ocaktan alarak iyice ılıyana kadar, yine mikser ile karıştırma işlemine devam edin. Bu da yaklaşık 15 dakika sürmekte.
Adım 4: Krema sıkma torbası içine yıldız uç taktıktan sonra hazırladığınız karışımın hepsini torbaya doldurun. Fırın tepsisi içine yağlı kağıt serip tepsiye belirli aralıklarla sıkın. Burada sıktıkça beze üstünde sivrilik olacak, parmağınızı suya batırarak bu uçlara hafifçe bastırıp yok edebilirsiniz. Ben gelişi güzel bu sivrilikleri seviyorum o yüzden yapmıyorum.
Adım 5: 100 derecede önceden ısıtmış olduğunuz alt üst fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin ve soğuyana kadar fırında bekletin. Turbo fırında pişirmek isterseniz dereceyi 80 derece olarak ayarlayın ve 1 saat pişirin.
Adım 6: Bezeler iyice soğuduktan sonra, önce benmari usulü erittiğiniz çikolataya, sonra hindistan cevizine batırıp tekrar çikolata donana kadar yağlı kağıt üzerinde bekletin. Daha sonra servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Kabuğu Şekerlemesi
Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...
Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart
Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart (Videolu Tarif) Tart sevenler, bu lezzete inanamayacaksınız... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kavrulmuş Unlu Elmalı Tart Tarif: Sibel Yalçın Sizlerle daha önce kavrulmuş unla yapılan elmalı kurabiye...
Kolay Elmalı Turta Tarifi
Kolay Elmalı Turta Videolu Tarif Kolay kısa sürede hazırlayacağınız Elmalı Turta tarifi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Elmalı Turta Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Elmalı Turtanın bir çok yapılış yöntemi var. Ben bugün sizlerle en...
0 Yorum