Orijinal Beze Tarifi

(Videolu Tarif)

Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali…

Kaç Kişilik?

10

Hazırlama Süresi

120 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Beze Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı halidir beze yapmak.

Daha önce renkli beze tarifi burada paylaşmıştım. Bugün sizlerle çikolataya ve hindistan cevizine batırılmış haliyle paylaşmak istedim. Tabi renklendirmeden veya  önce çikolataya sonra hindistan cevizine batırmadan sade olarak da yapabilirsiniz.

Ama ben çikolata ve hindistan cevizini çok yakıştırıyorum, sizlere de tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

Orjinal Beze Tarifi

Şub 17, 2021 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler
  • 3 adet yumurta akı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Alt tabanı için;

  • Hindistan cevizi
  • 1 paket sütlü veya bitter çikolata (benmari usulü eritilmiş)

Çok tatlıyla aranız yoksa 1 bardak toz şekeri biraz eksilterek kullanabilirsiniz…

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Temiz kuru bir kase içine yumurta aklarını koyalım. Aynı zamanda mikser uçlarının da temiz ve kuru olması gerekiyor. Yumurta aklarını karıştırmaya başlayalım. Bu arada içine tuz ve limon suyunu koyup bir dakika kadar karıştırın.

Adım 2: Bu işleme başlamadan önce tencereye biraz su koyup kaynatın. Kaynayan su üzerine yumurta aklarının bulunduğu kaseyi yerleştirin. Burada alttaki su kesinlikle kaseye değmemeli. Orta ateşte kaynayan su üzerinde devamlı mikser ile karıştırarak yumurta aklarının iyice beyazlamasını ve sertleşmesini sağlayalım. Yaklaşık 7 dakika sürüyor.

Adım 3: Daha sonra ocaktan alarak iyice ılıyana kadar, yine mikser ile karıştırma işlemine devam edin. Bu da yaklaşık 15 dakika sürmekte. 

Adım 4: Krema sıkma torbası içine yıldız uç taktıktan sonra hazırladığınız karışımın hepsini torbaya doldurun. Fırın tepsisi içine yağlı kağıt serip tepsiye belirli aralıklarla sıkın. Burada sıktıkça beze üstünde sivrilik olacak, parmağınızı suya batırarak bu uçlara hafifçe bastırıp yok edebilirsiniz. Ben gelişi güzel bu sivrilikleri seviyorum o yüzden yapmıyorum.

Adım 5: 100 derecede önceden ısıtmış olduğunuz alt üst fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin ve soğuyana kadar fırında bekletin. Turbo fırında pişirmek isterseniz dereceyi 80 derece olarak ayarlayın ve 1 saat pişirin.

Adım 6: Bezeler iyice soğuduktan sonra, önce benmari usulü erittiğiniz çikolataya, sonra hindistan cevizine batırıp tekrar çikolata donana kadar yağlı kağıt üzerinde bekletin. Daha sonra servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva Tarifi

Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik...

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Gül Elmalı Ayva Tatlısı

Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı  Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...

Profiterol

Profiterol

Profiterol Tarifi (Videolu Tarif)       Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This