Kestane Kurabiyesi (Videolu Tarif)
Görüntüsü kestane, tadında kestane olan nefis bir kestaneli kurabiye tarifi…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Kestane Kurabiyesi Tarifi
Bir önceki yazımda sizlerle paylaştığım Kestane marmeladıyla çok lezzetli bir kurabiye yaptım. Kestane kurabiyesi Tarifi bakıldığında kestaneye benzeyen ara kadında kestane marmelatı ve tam ucunda çikolatasıyla harika bir kurabiye oldu. Videosunu izleyerek şeklini vermenin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Videoyu izlerken youtube kanalıma abone olur ve yanındaki zili tıklarsanız çok mutlu olurum.
Sevgiyle kalın…
Kestane marmelat tarifi için buraya tıklayın…
Kestane Kurabiyesi Nasıl Yapılır? Kestane Kurabiyesi Tarifi
Kestane Kurabiyesi Tarifi için Gerekli Malzemeler
- 1 adet L boy yumurta
- 100 gr esmer şeker
- 100 gr tereyağı (veya margarin) oda sıcaklığında
- 250 gr un (unu birden koymayın ve orijinal tarifte yarısı kestane unu bulursanız yarısını kestane unu kullanın)
- 1 silme çay k. karbonat
- kestane marmelat (videosu kanalımda mevcut)
- 80 gr bitter veya sütlü çikolata
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir.
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Yumurta ve şekeri iyice karıştırıp içine yağı ekleyerek tekrar karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın. Hamuru buzdolabı poşetine koyup 30 dakika buzdolabında bekletin.
Adım 2: İki adet yağlı kağıt arasına hamuru koyun. Hamurun iki yanına cetvel koyarak (videosunda ayrıntıları bulacaksınız) merdane cetvel üzerinde kayacak şekilde hamuru açın. Bu sayede hamurunuzun her tarafı eşit bir kalınlıkta açılmış olacak.
Adım 3: Yuvarlak hamur kesici veya keskin ağızlı bir su bardağı ile hamurdan daireler elde edin. Aralardaki hamurları alın kalan hamura tekrar aynı işlemi yapacağız. Elde ettiğiniz yuvarlakları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dikkatli bir şekilde şeklini bozmadan dizin.
Adım 4: Uç kısmından iki parmağınız ile sıkıştırarak tepe kısmını oluşturun. Alt kısmını hafif elinizle düzleştirin (lütfen videosunu izleyin) Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın.
Adım 5: 24 adet daire elde edeceksiniz. Bir tepsiden biraz fazla çıkıyor o yüzden iki kerede önceden ısıtmış olduğum 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarınca iyice soğuması için bekleyin.
Adım 6: Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş olan iki kurabiye arasına kestane marmeladını sürüp birbirine yapıştırın ve alt kısmını çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine alın. Çikolata donana kadar yağlı kağıt üzerinde bekletip daha sonra servis edin. Afiyet olsun…
4 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi
Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan
Efi Badem Kurabiyesi Tarifi
Gökçeada’nın meşhur Efi Badem Kurabiyesini evinizde hem çok kısa bir sürede, hem çok az maliyetle siz yapabilirsiniz. Efi badem kurabiyesi bildiğiniz
3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi
Sadece 3 malzemeli Coco Kurabiye Tarifi. Az malzeme ile çok kısa sürede hazırlayacağınız, Coco kurabiye. Yumurta sarısı kullandığınız tarifler var mı?
Yaa çok sevdiğim bir tarif inanılmazsınız Sibel Hanım
🙏🌸
Sibel Hanım kestaneli daha çok tarif bekliyoruz
👍