Kestane Kurabiyesi
Videolu Tarif
Görüntüsü kestane, tadında kestane olan nefis bir kurabiye tarifi…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Çay Saati
Kestane Kurabiyesi Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bir önceki yazımda sizlerle paylaştığım Kestane marmeladıyla çok lezzetli bir kurabiye yaptım.
Kestane kurabiyesi bakıldığında kestaneye benzeyen ara kadında kestane marmelatı ve tam ucunda çikolatasıyla harika bir kurabiye oldu.
Videosunu izleyerek şeklini vermenin ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Videoyu izlerken youtube kanalıma abone olur ve yanındaki zili tıklarsanız çok mutlu olurum.
Sevgiyle kalın…
Kestane marmelat tarifi için buraya tıklayın…
Kestane Kurabiyesi

- 1 adet L boy yumurta
- 100 gr esmer şeker
- 100 gr tereyağı (veya margarin) oda sıcaklığında
- 250 gr un (unu birden koymayın ve orijinal tarifte yarısı kestane unu bulursanız yarısını kestane unu kullanın)
- 1 silme çay k. karbonat
- kestane marmelat (videosu kanalımda mevcut)
- 80 gr bitter veya sütlü çikolata
Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml’dir.
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Yumurta ve şekeri iyice karıştırıp içine yağı ekleyerek tekrar karıştırın. Yavaş yavaş unu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edince un eklemeyi bırakın. Hamuru buzdolabı poşetine koyup 30 dakika buzdolabında bekletin.
Adım 2: İki adet yağlı kağıt arasına hamuru koyun. Hamurun iki yanına cetvel koyarak (videosunda ayrıntıları bulacaksınız) merdane cetvel üzerinde kayacak şekilde hamuru açın. Bu sayede hamurunuzun her tarafı eşit bir kalınlıkta açılmış olacak.
Adım 3: Yuvarlak hamur kesici veya keskin ağızlı bir su bardağı ile hamurdan daireler elde edin. Aralardaki hamurları alın kalan hamura tekrar aynı işlemi yapacağız. Elde ettiğiniz yuvarlakları yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dikkatli bir şekilde şeklini bozmadan dizin.
Adım 4: Uç kısmından iki parmağınız ile sıkıştırarak tepe kısmını oluşturun. Alt kısmını hafif elinizle düzleştirin (lütfen videosunu izleyin) Tüm hamurları bu şekilde hazırlayın.
Adım 5: 24 adet daire elde edeceksiniz. Bir tepsiden biraz fazla çıkıyor o yüzden iki kerede önceden ısıtmış olduğum 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarınca iyice soğuması için bekleyin.
Adım 6: Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğumuş olan iki kurabiye arasına kestane marmeladını sürüp birbirine yapıştırın ve alt kısmını çikolataya batırıp yağlı kağıt üzerine alın. Çikolata donana kadar yağlı kağıt üzerinde bekletip daha sonra servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
New York Kurabiye – Zencefilli Damla Çikolatalı Kurabiye
New York Kurabiye Videolu Tarif Tatlı krizlerine çözüm, bol çikolatalı New York kurabiyesi... Kaç Kişilik? 9 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati New York Kurabiyesi Tarifi Tarif: Sibel Yalçın New York Kurabiyesi içinde bol beyaz damla çikolata ve...
Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye Tarifi
Kavrulmuş Unlu Elmalı Kurabiye Videolu TarifElmalı kurabiye tarifine, kavrulmuş un kullanarak çok farklı bir lezzet katın...Kaç Kişilik? 8-10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Kavrulmuş Unlu Kurabiye Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Kavrulmuş un ile...
Pekmezli Atom Kurabiye Tarifi
Pekmezli Atom Kurabiye Videolu Tarifİsminin tam karşılığını veren pekmezli atom kurabiye tarifi...Kaç Kişilik? 18Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Atom Kurabiye Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Pekmezli atom kurabiye tarifi tam adının karşılığı...
0 Yorum