Supangle
Videolu Tarif
Pastane de yediğiniz supangle den daha lezzetli supangle tarifi…
Kaç Kişilik?
6-8
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Gerçek Supangle Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Çikolata sevenler için Pastane usulu Supangle tarifi paylaşmak istiyorum.
Supangle nin olmazsa olması kasenin alt tabanında olan kek parçalarıdır. İster hazır isterseniz de evde yaptığınız keki küp küp doğrayarak alt tabanına koyabilirsiniz.
Hatta bir Supangle severseniz evde kek yaptığınız zaman bir kısmını difrize kaldırıp supangle yaparken çıkarıp kullanabilirsiniz.
Tüm ayrıntılarını bulacağınız en altta yer alana videoyu izleyebilir, destek olmak için abone olup zili tıklayabilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Pastane Usulü Supangle Tarifi
- 1 litre süt
- 200 gr toz şeker (250 ml lik su bardağı ile 1 su bardağı)
- 100 gr un (yarım su bardağında biraz fazla veya 5 yemek kaşığı)
- 3 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurta
- 100 gr tereyağ
- 100 gr bitter çikolata
- 1 su bardağı su (tatlıyı hazırlamaya başlamadan önce difrize konulmuş olacak)
- 4-5 dilim kek parçaları
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tarife önce bir su bardağı suyu difrize koyarak başlıyoruz. Süt, un, toz şeker, kakao hepsini tencereye alıp iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocağı açıp orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Adım 2: Koyulaşınca ocağı kapatın içine tereyağ ve çikolatayı ekleyip kendi sıcaklığında iyice karıştırarak hepsinin erimesini sağlayın.
Adım 3: Tereyağ ve çikolata eridikten sonra ara ara gidip gelip karıştırarak hem supanglenin kabuk tutmasını önleyin hemde oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Aceleniz varsa cam bir kaseye aktararak daha kısa sürede soğutabilirsiniz.
Adım 4: Oda sıcaklığına gelen supangle içine bu sefer tarife başlamadan önce difrize koyduğumuz suyu koyup iyice karıştıralım.
Adım 5: Sunum yapacağınız kase, bardak veya kadehlerin dibine biraz küp küp doğradığınız kek parçalarını koyup supangleyi koyduğunuz zaman yukarı çıkmasınlar diye üzerlerine biraz bastırın.
Adım 6: Kek parçaları üzerine de supangleyi paylaştırın. Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin hatta vaktiniz varsa bir gece beklerse kıvamı çok daha iyi oluyor. Servisten önce üzerini istediğiniz gibi süsleyip ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Limon Köpüğü Tatlısı – Limon Mousse
Limon Köpüğü Tatlısı (Limon Mousse), deneyenlerin asla pişman olmayacağı bir lezzet. Yazın favorisi olacak bir tatlı tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Çilekli Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?
Çilekli Trileçe Tarifi hem bol sütlü. hem meyveli oluşuyla çok lezzetli bir sütlü tatlı tarifi. Daha önce sizlerle Karamel soslu trileçe ve Frambuaz soslu
Kupta Kardelen Tatlısı Tarifi
Kupta Kardelen tatlısı, güzel İzmir’in nefis sütlü tatlı tarifi. Bu sefer kardelen tatlısı tarifini kupta deneyin. Kupta kardelen tatlısı kaşık kaşık
0 Yorum