Supangle

Videolu Tarif

Pastane de yediğiniz supangle den daha lezzetli supangle tarifi…

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Gerçek Supangle Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çikolata sevenler için Pastane usulu Supangle tarifi paylaşmak istiyorum.

Supangle nin olmazsa olması kasenin alt tabanında olan kek parçalarıdır.  İster hazır isterseniz de evde yaptığınız keki küp küp doğrayarak alt tabanına koyabilirsiniz.

Hatta bir Supangle severseniz evde kek yaptığınız zaman bir kısmını difrize kaldırıp supangle yaparken çıkarıp kullanabilirsiniz.

Tüm ayrıntılarını bulacağınız en altta yer alana videoyu izleyebilir, destek olmak için abone olup zili tıklayabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Pastane Usulü Supangle Tarifi

Haz 15, 2020 | Sütlü Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler
  • 1 litre süt
  • 200 gr toz şeker (250 ml lik su bardağı ile 1 su bardağı)
  • 100 gr un (yarım su bardağında biraz fazla veya 5 yemek kaşığı)
  • 3 dolu yemek kaşığı kakao
  •  1 adet yumurta
  • 100 gr tereyağ
  • 100 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı su (tatlıyı hazırlamaya başlamadan önce difrize konulmuş olacak)
  • 4-5 dilim kek parçaları

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tarife önce bir su bardağı suyu difrize koyarak başlıyoruz. Süt, un, toz şeker, kakao hepsini tencereye alıp iyice karıştırın. Yumurtayı ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra ocağı açıp orta ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Adım 2: Koyulaşınca ocağı kapatın içine tereyağ ve çikolatayı ekleyip kendi sıcaklığında iyice karıştırarak hepsinin erimesini sağlayın.

Adım 3: Tereyağ ve çikolata eridikten sonra ara ara gidip gelip karıştırarak hem supanglenin kabuk tutmasını önleyin hemde oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Aceleniz varsa cam bir kaseye aktararak daha kısa sürede soğutabilirsiniz.

Adım 4: Oda sıcaklığına gelen supangle içine bu sefer tarife başlamadan önce difrize koyduğumuz suyu koyup iyice karıştıralım.

Adım 5: Sunum yapacağınız kase, bardak veya kadehlerin dibine biraz küp küp doğradığınız kek parçalarını koyup supangleyi koyduğunuz zaman yukarı çıkmasınlar diye üzerlerine biraz bastırın.

Adım 6: Kek parçaları üzerine de supangleyi paylaştırın. Buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin hatta vaktiniz varsa bir gece beklerse kıvamı çok daha iyi oluyor. Servisten önce üzerini istediğiniz gibi süsleyip ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun…

TARİF VİDEOSU

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

En Lezzetli Kupta Tiramisu Tarifi

En Lezzetli Kupta Tiramisu Tarifi

Kupta Tiramisu Videolu Tarif Tiramisu sevenler kupta sunumunu da eminim çok beğenecek... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kupta Tiramisu Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çok kısa sürede Kupta Tiramisu yapabilirsiniz. Tabi artık...

Nişastasız Sütlaç Tarifi

Nişastasız Sütlaç Tarifi

Nişastasız Sütlaç Videolu Tarif Nişasta kullanmadan tam kıvamında Sütlaç Tarifi. Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 120 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Sütlaç Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Nişasta kullanmadan tam kıvamında Sütlaç tarifi. Sütlaç tarifinde...

Raffaello Muhallebisi

Raffaello Muhallebisi

Raffaello Muhallebisi Videolu TarifYumuşacık lezzeti, çok kolay yapılışı ile Raffaello Muhallebisi...Kaç Kişilik? 8Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Raffaello Muhallebisi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Raffaello Muhallebisi tarifi hem yapılışının...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This