Kedi Dili Pastası

(Portakallı ve Çikolatalı)

Videolu Tarif

Yapılışı çok pratik, yemesi çok keyifli bir pasta tarifi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kedi Dili Pastası Nasıl Yapılır?

Tarif: Sibel Yalçın

Yeğenler,kardeşler ve çocuklarla geçen yoğun ama güzel bir bayram:) zaten bayramın anlamı da sevdiklerinle ve görüşemediğiniz insanlarla bir araya gelmek değil mi? Kedi Dili Pastası Tarifi özellikle portakallı ve çikolatalı yapısıyla harika bir görüntü sunuyor. Pastalar arasında benim de favorilerimden biri. 

Bayram süresince bloğu mu ihmal edip tarif yayınla yamadım ama halen yeni temanın fotoğraf düzenlemeleri devam etmekte yinede sizler için bugün arşivimden bir tarif yayınlıyorum.

Bayramda gelen misafirlerim için yaptığım lezzetler ide inşallah sırasıyla yayınlayacağım

Sevgiyle kalın…

Kedi Dili Pastası Nasıl Yapılır? Portakallı ve Çikolatalı Kedi Dili Pastası Tarifi

Eyl 5, 2011 | Pastalar | 0 yorum

Kedi Dili Pastası Malzemeleri

  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket kakaolu toz puding (iki pudinginde 3,5 su bardağı sütle hazırlanan
  • pudinglerden olmasına dikkat edin)
  • 1 paket vanilyalı toz puding
  • 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış kullandım)
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (rendenin ince yeriyle rendelenmiş olacak)
  • 60 gr bitter çikolata
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Kedi Dili Pastası Yapılışı

Adım 1: Kakaolu pudingi 2 su bardağı süt ile tencereye alıp çırpın ve orta ateşte katılaşana dek pişirin en son çikolatayı içerisine koyup erittikten sonra ocaktan alıp ara sıra karıştırarak hem ılıtın hemde kabuk tutmasını engelleyin.

Adım 2: Vanilyalı pudingi portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve kalan süt ile (ben 1 su bardağı süt kullandım) karıştırarak pişirin koyulaşınca ocaktan alın.

Adım 3: Pudingler hazır olunca servis edeceğiniz tabağın üzerine ince bir tabaka bisküviler kaymasın diye vanilyalı pudingden biraz yayın.

Adım 4: Kedidili bisküvilerini süte batırıp birinci katı dizin üzerine çikolatalı pudingin in yarısını yayın.

Adım 5: Tekrar bir sıra süte batırılmış bisküviye dizin buzdolabına kaldarın 10-5 dakika dolapta kaldıktan sonra çıkarıp vanilyalı pudingten koyabildiğiniz kadar yayın vanilyalı puding biraz fazla geliyor kalanı bırakın çok koyarsanız bisküviler kayacaktır.

Adım 6: Kalan bisküvileri de süte batırıp ikinci kat bisküvinin tam üstüne sıralayıp çikolatalı pudingin kalanını kaşığın tersiyle üzerine yayın.
En üste fındık serptikten sonra buzdolabında soğutup servis edin (en az 2 saat)…
Afiyet olsun…​

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu