Kedi Dili Pastası

(Portakallı ve Çikolatalı)

Videolu Tarif

Yapılışı çok pratik, yemesi çok keyifli bir pasta tarifi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kedi Dili Pastası 

Tarif: Sibel Yalçın

Yeğenler,kardeşler ve çocuklarla geçen yoğun ama güzel bir bayram:) zaten bayramın anlamı da sevdiklerinle ve görüşemediğiniz insanlarla bir araya gelmek değil mi?

Bayram süresince bloğu mu ihmal edip tarif yayınla yamadım ama halen yeni temanın fotoğraf düzenlemeleri devam etmekte yinede sizler için bugün arşivimden bir tarif yayınlıyorum.

Bayramda gelen misafirlerim için yaptığım lezzetler ide inşallah sırasıyla yayınlayacağım

Sevgiyle kalın…

Kedi Dili Pastası (Portakallı ve Çikolatalı)

Eyl 5, 2011 | Pastalar | 0 yorum

İçindekiler
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket kakaolu toz puding (iki pudinginde 3,5 su bardağı sütle hazırlanan
  • pudinglerden olmasına dikkat edin)
  • 1 paket vanilyalı toz puding
  • 1 su bardağı portakal suyu (taze sıkılmış kullandım)
  • 2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi (rendenin ince yeriyle rendelenmiş olacak)
  • 60 gr bitter çikolata
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kakaolu pudingi 2 su bardağı süt ile tencereye alıp çırpın ve orta ateşte katılaşana dek pişirin en son çikolatayı içerisine koyup erittikten sonra ocaktan alıp ara sıra karıştırarak hem ılıtın hemde kabuk tutmasını engelleyin.

Adım 2: Vanilyalı pudingi portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve kalan süt ile (ben 1 su bardağı süt kullandım) karıştırarak pişirin koyulaşınca ocaktan alın.

Adım 3: Pudingler hazır olunca servis edeceğiniz tabağın üzerine ince bir tabaka bisküviler kaymasın diye vanilyalı pudingden biraz yayın.

Adım 4: Kedidili bisküvilerini süte batırıp birinci katı dizin üzerine çikolatalı pudingin in yarısını yayın.

Adım 5: Tekrar bir sıra süte batırılmış bisküviye dizin buzdolabına kaldarın 10-5 dakika dolapta kaldıktan sonra çıkarıp vanilyalı pudingten koyabildiğiniz kadar yayın vanilyalı puding biraz fazla geliyor kalanı bırakın çok koyarsanız bisküviler kayacaktır.

Adım 6: Kalan bisküvileri de süte batırıp ikinci kat bisküvinin tam üstüne sıralayıp çikolatalı pudingin kalanını kaşığın tersiyle üzerine yayın.
En üste fındık serptikten sonra buzdolabında soğutup servis edin (en az 2 saat)…
Afiyet olsun…​

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta Tarifi

Çilekli Pasta Tarifi (Videolu) Enfes kreması ile istediğiniz meyve ile hazırlayabileceğiniz bir pasta tarifi... Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Çilekli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın İstediğiniz meyve ile...

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Tarifi

İsviçre Rulo Kek Videolu TarifSünger gibi kabarık ve yumuşacık rulo kek tarifi.Kaç Kişilik? 126Hazırlama Süresi 0 dakikaKalori  Öğün Çay Saati İsviçre Rulo Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kasırga Kek tarifinden sonra benim favorim olan Rulo kek tarifi....

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Tarifi

Jöleli Pasta Videolu Tarif Her mevsim ayrı meyve ile yapabileceğiniz muhteşem bir lezzet... Kaç Kişilik? 12-16 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Jöleli Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bu tarife jöleli pasta da diyebiliriz tatlıda. Daha...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This