Et Kavurma
Videolu Tarif
Lokum gibi yumuşacık et kavurma tarifi…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
120 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Et Kavurma Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Et kavurma, hemde lokum gibi yumuşacık et kavurmak çok kolay.
Burada etin eşit büyüklükte doğranmış olması, pişirmeye başlarken eti mühürlemek, tuzunu en son koymak ve sabırla saldığı suyu kısık ateşte pişirerek çekmesini beklemek püf noktaları.
Sonrasında yanında mis gibi Pirinç pilavı ile servis edeceğiniz lokum gibi etiniz servise hazır.
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
- 2 kilo dana eti
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
Adım Adım Tarif
Adım 1: Dana etini kasaba eşit büyüklükte doğratıp, yağlarını temizletip minik minik doğratıp alıyorum.
Adım 2: Kızdırdığınız tencere içine önce yağı koyup ateşi kısıp yaklaşık 30 dakika yağ eriyene kadar bekleyip sonrasında içindeki parçaları kevgir kepçe ile temizliyorum.
Adım 3: Ocağı tekrar en yükseğe alıp eti içine koyuyorum ve eti 4-5 dakika kadar mühürlüyorum.
Adım 4: Mühürleme işlemi sırasında et su salmaya başlıyor. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı en kısık dereceye getirip yaklaşık olarak 15-20 dakikada bir karıştırıp suyunu kontrol ediyorum.
Adım 5: Suyunu çekene kadar bu işleme devan ediyorum, yaklaşık olarak 1,5 saat sonra suyunu çekmiş oluyor. Suyunu çekince etin pişip pişmediğini kontrol edin. Bu güne kadar hiç başıma gelmedi ama eğer suyunu çekmiş ve et pişmemiş ise o zaman az az sıcak su ekleyebilirsiniz.
Adım 6: Et suyunu tamamen çekince tuz ve tereyağı ekleyip, tereyağ eriyince tencerenin kapağını kapatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum