Et Kavurma

Videolu Tarif

Lokum gibi yumuşacık et kavurma tarifi…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

120 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Et Kavurma Tarifi

Ağu 14, 2019 | Yemekler | 0 yorum

Tarif: Sibel Yalçın

Et kavurma, hemde lokum gibi yumuşacık et kavurmak çok kolay.

Burada etin eşit büyüklükte doğranmış olması, pişirmeye başlarken eti mühürlemek, tuzunu en son koymak ve sabırla saldığı suyu kısık ateşte pişirerek çekmesini beklemek püf noktaları.

Sonrasında yanında mis gibi Pirinç pilavı ile servis edeceğiniz lokum gibi etiniz servise hazır.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 2 kilo dana eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Dana etini kasaba eşit büyüklükte doğratıp, yağlarını temizletip minik minik doğratıp alıyorum.

Adım 2: Kızdırdığınız tencere içine önce yağı koyup ateşi kısıp yaklaşık 30 dakika yağ eriyene kadar bekleyip sonrasında içindeki parçaları kevgir kepçe ile temizliyorum.

Adım 3: Ocağı tekrar en yükseğe alıp eti içine koyuyorum ve eti 4-5 dakika kadar mühürlüyorum.

Adım 4: Mühürleme işlemi sırasında et su salmaya başlıyor. Tencerenin kapağını kapatıp ocağı en kısık dereceye getirip yaklaşık olarak 15-20 dakikada bir karıştırıp suyunu kontrol ediyorum.

Adım 5: Suyunu çekene kadar bu işleme devan ediyorum, yaklaşık olarak 1,5 saat sonra suyunu çekmiş oluyor. Suyunu çekince etin pişip pişmediğini kontrol edin. Bu güne kadar hiç başıma gelmedi ama eğer suyunu çekmiş ve et pişmemiş ise o zaman az az sıcak su ekleyebilirsiniz. 

Adım 6: Et suyunu tamamen çekince tuz ve tereyağı ekleyip, tereyağ eriyince tencerenin kapağını kapatıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Tarifi En keyifli lezzetler evde yapılandır... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Evde Pul Biber Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bir önceki yazımda sizlere katılmış olduğum Gaziantep Gastronomi Festivalinden...

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma Tarifi Videolu Tarif Kızartma ile uğraşmadan harika bir patlıcan oturtma... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcan Oturtma Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kızartmadan yapılan Patlıcan oturtma yemeği,...

Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi

Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi

Patlıcanlı Patatesli Köfte Videolu Tarif Herkesin çok beğeneceği akşam yemeği tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcanlı Patatesli Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Patlıcanlı Patatesli Köfte tarifi köfte...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This