Çilekli Pasta (Labne Peynirli) ve
Evatolye’si 2 Yaşında:)
Bloğumu açalı tam 2 yıl olmuş…
Kaç Kişilik?
12-14
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Çilekli Pasta (Labne Peynirli) ve Evatolye’si 2 Yaşında
Tarif: Sibel Yalçın
Tam iki yıl…
Hep söylüyorum çocuklarımın ısrarıyla tam iki yıl önce çok gönlüm olmadan bu bloğu açmıştık. Hatta daha öncesinde bir-iki yıl kadar da çocuklarımı açarız diye oyalamıştım. Şimdi ise niye daha önce açmadım diye kendi kendime kızıyorum.
İnsanlarla bir şeyleri paylaşmak, öğrendiğim şeyleri onlara da anlatmak en sevdiğim şey. Şimdi ise bu paylaşım sayısı bloğum sayesinde katlanarak artıyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. Daha çok bilgi edinip bunları paylaşma isteğim de katlanarak artıyor.
Bu vesileyle de bloğumu takip eden, yorumlarıyla beni mutlu eden herkese çok teşekkür ediyorum. Tabi bloğumun bütün sorunlarıyla ve tasarımıyla ilgilenen kardeşime çok teşekkür ediyorum.
İnşAllah Allah sağlık, sıhhat verir ben sizlerden, sizde benden daha bir çok şey öğrenebiliriz.
Sevgiyle kalın…
Not: Blog adı daha sonra sibelyalcin.com.tr olarak değişmiştir.
Çilekli Pasta (Labne Peynirli) ve Evatolye’si 2 Yaşında
İçindekiler
- 3 adet büyük yumurta veya 4 adet orta boy yumurta
- yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı eritilmiş soğutulmuş tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Kreması için;
- 2 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket (200 gr) labne peynir
- yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kg çilek
- isteğe bağlı olarak üzerine serpmek için pudra şekeri
Adım Adım Tarif
Adım 1: Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı mikserle iyice çırptıktan sonra şekerini ilave edip tekrardan çırpmaya devam ediyoruz.
Adım 2: Tereyağımızı ve limon suyunu ekledikten sonra, önceden elediğimiz un ve kabartma tozunu da ekleyip düşük devirde çok az mikserle karıştırıp önceden yağladığımız 26 cm’lik kelepçeli kalıbın içerisine döküyoruz.
Adım 3: Kalıbı bir kaç kez tezgaha vurduktan sonra önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Kek piştikten sonra fırından çıkartıp iyice soğumasını bekliyoruz.
Adım 4: Toz krem şantileri bir kase içerisine alıp üzerine toz şekeri ve vanilyayı ekleyelim. Mikserle yavaş yavaş sütü ekleyerek çırpalım.
Adım 5: İstediğimiz koyuluğa ulaşıp şekerde eriyince labne peyniri ekleyelim. Bir birine karıştıktan sonra içerisine önceden yıkayıp küçük küçük doğradığımız bir kase çileği karıştırıp dolapta bekletelim.
Adım 6: Keki kalıptan çıkardıktan sonra ortadan ikiye keselim. Kalıbımızı yıkayıp kuruladıktan sonra kekin ilk katını yine kalıbın içerisine alalım tam ortadan ikiye böldüğümüz büyük çilekleri sırasıyla iç kısmı dışa gelecek şekilde kalıbın her tarafına dizelim.
Adım 7: Üzerine dolaptaki kremayı yerleştirip düzgünce eşit şekilde yayalım biraz dolapta bekletip soğuduktan sonra üzerine kalan keki yerleştirelim servis anına kadar dolapta bekletelim.
Adım 8: Servisten önce kalıbın kelepçesini açıp düz bir servis tabağına pastamızı alalım. Arzu ederseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz, ben unuttum:) Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Çilekli Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Lezzeti şahane 15 kişilik Çilekli Borcam Pastası tarifiyle merhabalar. Yumuşacık keki, üzerinde çok lezzetli kreması ve en son çilekli sos.
Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
0 Yorum