Kaytaz Böreği

Videolu Tarif

Daha önce niye yapmamışım dediğim tariflerden bir tanesi…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

65 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kaytaz Böreği Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bazı tarifler vardır ki daha önce neden denememişim dersiniz.

İşte Kaytaz Böreği tarifi benim için öyle bir tarif oldu. Uzun zamandır denenecek tarifler arasında bekleyin ve yaptıktan sonra çok beğendiğim bir lezzet.

Umuyorum sizlerde çok beğeneceksiniz.

Videoda ayrıntılı olarak şekil verme aşamasını izleyebilirsiniz.

Abone ol ve yanındaki zili tıklayarak you tube kanalıma ücretsiz abone olmayı unutmayın.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı çok ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un

İç malzeme;

  • 400 gr kıyma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet büyük domates
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • karabiber
  • tuz

Hamuru açarken kullanmak için;

  • 100-150 gr tereyağ
  • yarım çay bardağı sıvı yağ

Adım Adım Tarif

Adım 1: Hamur için çok ılık olan sütü maya ve şeker ile birlikte biraz bekletin. Ardından 3 su bardağı su ve tuz ekleyip yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Hamur hazır olunca üzerini kapatıp iki kat kabarana kadar bekletin.

Adım 2: Soğanı küçük küçük yemeklik doğrayıp 1 çay kaşığı tuz ile iyice ovduktan iki elinizle iyice suyunu sıkıp başka bir kaseye alın.

Adım 3:Kırmızı biberi ince ince doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın ve bunları kıyma ile birlikte kaseye alın. Tuz, karabiber, nar ekşisi kabukları soyulup küçük küçük doğranmış domates ile birlikte iyice yoğurup kenara alın.

Adım 4: Kabaran hamuru tekrar yoğurup içindeki gazın çıkıp maya kokusunun gitmesini sağladıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler koparın. Bu esnada yanınızda sıvı yağ bulunsun hamur biraz yumuşak olacağı için elinize yapışmaması için arada elinizi yağa batırabilirsiniz. Bezelerin üzerini örtün.

Adım 5: İç malzemeyi beze sayısı kadar bölün. Yanınıza biraz sıvı yağ ve eritmiş olduğunuz tereyağı alın. Bezelerden tek tek alarak önce tezgahı yağlayın bezeyi koyup elinizi yağa batırarak biraz açın bir kaşık tereyağ sürüp yine elinizle incecik açtıktan sonra iki baştan ortaya doğru birleştirin ve gül böreği yapar gibi sarıp tepsiye dizin. (videosunu izleyerek çok kolay yapabilirsiniz)

Adım 6: Bu ölçü ile iki tepsi çıktı bezeleri hazırlayıp tepsiye dizdikten sonra tam ortalarına bastırarak iç malzemeyi yerleştirin ve önceden ısıtmış olduğunuz 200 derecelik fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sarıyer Böreği Tarifi

Sarıyer Böreği Tarifi

Çıtır çıtır yapılışı çok pratik Sarıyer Böreği tarifi. Pastaneden aldığınız Sarıyer böreğinden daha lezzetli. Yufka açmaya gerek kalmadan hazır baklava

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi

Milföylü Yufkalı Börek Tarifi. Börek, başta İç Anadolu olmak üzere bir çok bölgemizde favori yiyecek. Sizleri bu tarifte biraz daha modern bir yorum ile tanıştırıp

Köfteli Börek Tarifi

Köfteli Börek Tarifi

Köfte ve börek. İkisi de kültürümüzün önemli parçaları. Peki bir araya gelirlerse nasıl olurdu? hiç düşündünüz mü? Biz düşündük ve sizin için Köfteli Börek Tarifi hazırladık.