Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

(Videolu Tarif)

 

 

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile lezzetli dedim. Bu nefis ekmek tafini sizlerle paylaşmadan olmazdı.

Yedikçe yemek isteyeceğiniz Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifini dilediğiniz öğün için hazırlayabilirsiniz. Dostlarla veya aile ile yapacağınız sabah kahvaltıları için çok ideal bir tarif.

Tarif videosunu aşağıya sizler için ekliyorum. Tüm aşamaları için baştan sona videoyu izleyerek çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

Sevgiyle kalın.

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Haz 15, 2022 | Kahvaltılık, Tuzlular | 6 Yorumlar

zeytinli ekmek

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Malzemeleri

Hamuru için;

  • 20 gr yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • un (yaklaşık 2,5 su bardağı)
  • 2 yemek kaşığı un (ön mayalandırma işlemi için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerinin için;

  • 50 ml zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Biraz taze fesleğen
  • Biraz maydanoz
  • Çekirdekleri çıkarılmış zeytin
  • Kaşar peynir rendesi

ZEYTİNLİ SARIMSAKLI EKMEK TARİF VİDEOSU

ZEYTİNLİ SARIMSAKLI EKMEK YAPILIŞI

Adım 1: Bir kase içine mayayı elinizle ufalayarak koyun. Üzerine bir tatlı kaşığı toz şeker, iki yemek kaşığı un koyun. Yavaş yavaş karıştırarak ılık suyu ilave edin. Ön mayalanma işlemi için üzerini örtüp yaklaşık 10 dakika bekletin.

Adım 2: Başka bir kase içine iki bardak un koyup ortasını açtıktan sonra mayalı suyu ortasına boşaltın. Unun üzerine gelecek şekilde tuzu ekleyin. Yavaş yavaş önce kaşıkla kenardan un alarak hamuru karıştırın. Sonra elinizle kulak memesi kıvamına gelene kadar un ilave edip hamuru yoğurun. Kase içinde toplanan hamuru biraz tezgah üzerine alarak tekrar yoğurun.

Adım 3: Biraz un serptiğin kaseye hamuru alıp üzirine kapatın. İki kat hacim alana kadar bekletin.

Adım 4: Maydanoz ve fesleğen yapraklarını yıkadıktan sonra çok ince olacak şekilde doğrayın. Zeytinyağı içine doğradığınız fesleğen ve maydanozu koyun. Sarımsağı ezdikten sonra ilave edip tüm malzemeyi iyice karıştırın.

Adım 5: Zeytinin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. İsterseniz marketlerde satılan hazır çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş zeytin kullanabilirsiniz.

Adım 6: Mayalanan hamuru tekrar tezgah üzerine alıp maya kokusu çıksın diye biraz daha yoğurun. Yağlı kağıt üzerine biraz un serpip hamuru üzerine alın. Yavaş yavaş merdane yardımı ile tepsin büyüklüğünde yuvarlak açın. Hamur merdaneye yapışırsa üzerine un serpin.

Adım 7: Açtığınız hamuru pizza dilimleyici ile kare kare dilimleyin. Derin kesiyorum ama tamamen hamuru koparmıyorum. Üzerine hazırladığınız zeytinyağını önce kaşık kaşık yayın. Sonra yumurta fırçası yarmışılya yeşillikleri eşit dağıtın. Mutlaka ekmek üzerine yeşillikler eşit yayılsın ve her tarafı yağlansın.

Adım 8: Zeytin dilimlerini her bir kare üzerine bir tane koyup en son kaşar peynir rendesiyle hamuru kaplayın. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında pişirin. Benim fırınımda yaklaşık 20-25 dakika arasında pişmiş oluyor. Siz kendi fırınınıza göre pişirme derecesini ve süreyi ayarlayın.

 

Adım 9: Piştikten sonra fırından çıkarıp sıcak sıcak kopararak yiyebilirsiniz afiyet olsun︎.♥︎

6 Yorumlar

  1. Abdullah

    Teşekkürler Sibel Hanım. Yine harika bir tarif.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Teşekkürler

      Yanıtla
  2. Mutfağın Piri

    Sibel Hanım lütfen yakın zamanda patlıcanlı bir yemek tarifi videosu da gelsin Youtube kanalınızda

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Değerlendirmeye alacağım tabi ki 🙂

      Yanıtla
  3. Hatice

    Zeytinyağlı’da Sibel Hanım farkı. Muhteşemsiniiz.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🙏

      Yanıtla

Abdullah’e Bir Cevap Bırakın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini