Yoğurtlu Cheesecake Tarifi

Yoğurtlu cheesecake tarifi fotoğrafların arasına gizlenmiş ve ben nasılsa tüm yaz bu tarifi görmemişim. Ama yaz kış yenilecek pişirilmeden yapılan bu cheescake tarifi favoriniz olacak.

Kaç Kişilik?

12-16

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

228

Öğün

Çay Saati

Yoğurtlu Cheesecake Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Yoğurtlu cheesecake tarifi fotoğrafların arasına gizlenmiş ve ben nasılsa tüm yaz bu tarifi görmemişim.

Ama yaz kış yenilecek pişirilmeden yapılan bu cheesecake tarifi favoriniz olacak.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Alt taban için;

  • 2 paket eti burçak bisküvi
  • 150 gr tereyağ eritilmiş

Üst kısmı için;

  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • yarım limon suyu
  • ¾ su bardağı pudra şekeri
  • 5 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 650 gr süzme yoğurt

En üstü için;

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 2 paket vişne jölesi
  • 400 gr meyve (vişne, çilek, böğürtlen, frambuaz hangisini isterseniz)

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 228 Kcal

Karbonhidrat : 26.3 g

Protein : 6 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bisküviyi mutfak robotundan geçirin 24 cm lik kelepçeli kalıbın içine alın ve üzerine erittiğiniz yağı ekleyin.
Elinizle bisküvi ve yağı ovun ve bu işlem bitince iyice kalıbın hafif kenarlarından taşacak şekilde bastırın.
Buzdolabına kaldırın.

Adım 2: Limon kabuğu rendesi ve pudra şekerini elinizle iyice ovun. Ovma işlemi bitince limon suyunu ekleyin karıştırın.

Adım 3: Jelatini çok ılık sütte eritin ve bu karışımı limonlu pudra şekerine ekleyip karıştırın. Bu karışımı da süzme yoğurda ekleyip karıştırın.

Adım 4: Dolaptan tabanı çıkarın ve hazırladığınız karışımı bunun üzerine döküp kaşığın tersiyle üzerini düzleştirin.
Buzdolabına kaldırın ve 5-6 saat bekletin.

Adım 5: Bu zaman diliminin sonunda jöleyi hazırlayın. Sıcak su içerisine jöleyi dökün karıştırarak eritin ve üzerine diğer suyu ekleyin karıştırın.

Adım 6: Buzdolabından çıkardığınız cheesecake üzerine meyveyi dizin ve jöleyi kaşık kaşık meyvenin üzerini geçene kadar ekleyin. Dolaba kaldırın jöleli kısım donduktan sonra kalıbın hafif kenarlarını bir spatula ile oynatarak kelepçeli kalıptan servis tabağına alın. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This