Yoğurtlu Cheesecake Tarifi
Yoğurtlu cheesecake tarifi fotoğrafların arasına gizlenmiş ve ben nasılsa tüm yaz bu tarifi görmemişim. Ama yaz kış yenilecek pişirilmeden yapılan bu cheescake tarifi favoriniz olacak.
Kaç Kişilik?
12-16
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
228
Öğün
Çay Saati
Yoğurtlu Cheesecake Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Yoğurtlu cheesecake tarifi fotoğrafların arasına gizlenmiş ve ben nasılsa tüm yaz bu tarifi görmemişim.
Ama yaz kış yenilecek pişirilmeden yapılan bu cheesecake tarifi favoriniz olacak.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
Alt taban için;
- 2 paket eti burçak bisküvi
- 150 gr tereyağ eritilmiş
Üst kısmı için;
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- yarım limon suyu
- ¾ su bardağı pudra şekeri
- 5 tatlı kaşığı toz jelatin
- 1 su bardağı ılık süt
- 650 gr süzme yoğurt
En üstü için;
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı oda sıcaklığında su
- 2 paket vişne jölesi
- 400 gr meyve (vişne, çilek, böğürtlen, frambuaz hangisini isterseniz)

Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 228 Kcal
Karbonhidrat : 26.3 g
Protein : 6 g

Adım Adım Tarif
Adım 1: Bisküviyi mutfak robotundan geçirin 24 cm lik kelepçeli kalıbın içine alın ve üzerine erittiğiniz yağı ekleyin.
Elinizle bisküvi ve yağı ovun ve bu işlem bitince iyice kalıbın hafif kenarlarından taşacak şekilde bastırın.
Buzdolabına kaldırın.
Adım 2: Limon kabuğu rendesi ve pudra şekerini elinizle iyice ovun. Ovma işlemi bitince limon suyunu ekleyin karıştırın.
Adım 3: Jelatini çok ılık sütte eritin ve bu karışımı limonlu pudra şekerine ekleyip karıştırın. Bu karışımı da süzme yoğurda ekleyip karıştırın.
Adım 4: Dolaptan tabanı çıkarın ve hazırladığınız karışımı bunun üzerine döküp kaşığın tersiyle üzerini düzleştirin.
Buzdolabına kaldırın ve 5-6 saat bekletin.
Adım 5: Bu zaman diliminin sonunda jöleyi hazırlayın. Sıcak su içerisine jöleyi dökün karıştırarak eritin ve üzerine diğer suyu ekleyin karıştırın.
Adım 6: Buzdolabından çıkardığınız cheesecake üzerine meyveyi dizin ve jöleyi kaşık kaşık meyvenin üzerini geçene kadar ekleyin. Dolaba kaldırın jöleli kısım donduktan sonra kalıbın hafif kenarlarını bir spatula ile oynatarak kelepçeli kalıptan servis tabağına alın. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Pekmezli Topak Helva Tarifi
Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik...
Gül Elmalı Ayva Tatlısı
Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...
Profiterol
Profiterol Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...
0 Yorum